Тенис Сандгрен достигна за първи път в кариерата си до

...
Тенис Сандгрен достигна за първи път в кариерата си до
Коментари Харесай

Сензацията Сандгрен стигна четвъртфинал в Мелбърн

Тенис Сандгрен доближи за първи път в кариерата си до четвъртфиналите на шампионат от Големия шлем. 26-годишният Сандгрен пласира 20 аса и надви над поставения под номер 5 Доминик Тийм (Австрия) с 6:2, 4:6, 7:6(4), 7:9(7), 6:3 след съвсем четири часа игра, с цел да доближи до огромната осмица на Откритото състезание на Австралия по тенис.

За 97-ия в света в света американец това е едвам трето присъединяване в главната скица в шампионатите от Шлема и дебют в Мелбърн, като до момента той нямаше нито една победа. Сандгрен стартира мощно и поведе с 3:0 по пътя си към триумфа в първия сет, само че с ранен пробив във втората част Тийм в следствие изравни резултата.

Американецът пропиля задатък от 3:1 гейма в третия сет, само че по-късно завоюва тайбрека със 7:4 точки. Четвъртата част също стигна до тайбрек, в който Сандгрен пропусна мачбол при 6:5 точки, а Тийм съумя да го измъкне с 9:7.

В решаващата пета част американецът осъществя единствен пробив в шестия гейм, с цел да победи. На четвъртфиналите той чака спечелилия от мача сред шесткратния първенец Новак Джокович (Сърбия)  и Хьон Чун (Република Корея), които играят сега.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР