Тенис ренесансът на Бианка Андрееску продължава с пълна сила. Бившата

...
Тенис ренесансът на Бианка Андрееску продължава с пълна сила. Бившата
Коментари Харесай

Завръщането към върха продължава: Андрееску повали втора поредна шампионка от Шлема в Маями

Тенис ренесансът на Бианка Андрееску продължава с цялостна мощ. Бившата шампионка на US Open трябваше да премине през голямо количество от контузии през последните сезони, само че в този момент образно демонстрира, че има опциите още веднъж да се бори за огромните титли, когато е здрава. Канадката през тази седмица прави приказен рейд на конкуренцията в Маями, където към този момент може да се похвали с триумф над представителка на топ 10 и още две шампионки от Големия шлем - Сакари, Радукани и Кенин.

Последната жертва на Андрееску беше София Кенин, която също изпадна в сериозна рецесия, откакто съумя да извоюва своята първа и единствена към този момент " мейджър " купа, като за някогашната финалистка в шампионата не представляваше особена компликация да се оправи със съпротивата на локалната представителка, надделявайки над нея с 6:4 6:4, което ѝ обезпечи място на осминафиналите и конфликт с 18-тата сложена - Екатерина Александрова.

Голямото преимущество на Андрееску се криеше в сервиса, който ѝ донесе цели пет директни точки в първата част, до момента в който Кенин изпитваше съществени компликация от линията за начален удар и някогашната номер четири с лекост завършваше слабите втори подавания на съперничката си. Тези условия разрешиха на 31-вата сложена да осъществя ранен прави и тя оттова насетне не изпусна самодейността, с цел да поведе в обособените елементи.

Двойните неточности започнаха съществено да тровят играта на непоставената тенисистка във втората част и тя скоропостижно изостана с цели два брейка и въпреки най-сетне да откри метод да отмъкне съперниковото подаване, то Андрееску не разреши да се стигне до някаква по-сериозна драма и скоропостижно затвори дуела в своя изгода.

All in a day`s work!

Bianca Andreescu has now defeated two former Grand Slam champions and a top-10 player to reach Round 4 in Miami.
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР