Тенис легендата Роджър Федерер ще стане първият жив човек със

...
Тенис легендата Роджър Федерер ще стане първият жив човек със
Коментари Харесай

Швейцарската сребърна монета от 20 франка ще бъде с лика на Федерер от 2020

Тенис легендата Роджър Федерер ще стане първият жив човек със сечена монета в своя чест – 20 франка с лика на Маестрото от януари следващата година.

38-годишният тенисист, 20-кратен първенец в шампионатите от Шлема, е считан от мнозина за най-великия в историята на спорта и е народен воин на Швейцария. Swissmint удостовери, че 55 000 от монетите, включващи Федерер, изпълняващ бекхенд, ще бъдат създадени и налични за предварителна продажба от вторник 19 декември.

„ Спортните достижения на Роджър Федерер, неговите благотворителни начинания, страховит темперамент провокираха Swissmint да посвети тази сребърна монета от 20 франка на него – първият път, в който това се случва с жив човек “, показа представител на Swissmint пред Ройтерс.

При предстоящото високо търсене, от Swissmint обявиха, че още 40 000 могат да бъдат пуснати в продажба през май, до момента в който златна монета на стойност 50 франка, включваща друг дизайн, също ще бъде създадена през 2020. „ Благодаря ви, Швейцария и Swissmint за тази невероятна чест и привилегия “, написа самият Федерер в Туитър.

Тазгодишните възпоменателни швейцарски монети включваха 50-годишнината от кацането на Луната, планинския проход Фурка и сърната. За последно спортно-ориентирана възпоменателна монета излезе през 2015 и отпразнува Хорнусен – обичаен швейцарски спорт, практикуван от фермери с шайби и пръчки. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР