Тенис легендата Матс Виландер говори специално пред Sportal.bg за Григор

...
Тенис легендата Матс Виландер говори специално пред Sportal.bg за Григор
Коментари Харесай

Матс Виландер за Sportal.bg: Всички обичат Григор и искат да се представи добре в Австралия

Тенис легендата Матс Виландер приказва особено пред Sportal.bg за Григор Димитров и упованията към него преди идния Australian Open.

“Видях се с Григор в Саудитска Арабия на демонстративния шампионат. Той беше там като запаса и тренираше доста. Това за мен е доста показателно, тъй като явно той желае да взе участие на всеки шампионат и да играе тенис даже в Саудитска Арабия ”, сподели Виландер за Sportal.bg .

“Игра в показателен мач, в който и аз участвах, като сподели ужасно наличие на духа. Той още веднъж работи с Дани Валверду, което е от голямо значение, тъй като точно с него завоюва най-големите си титли като този от Финалите на АТР в Лондон. Аз бях и там и също го гледах онлайн.

Според мен към този момент най-сетне не приказваме за Григор Димитров като за човек, който чакаме да завоюва 5-6 трофеи от “Големия шлем ”. Той направи страхотна кариера и е необикновен състезател, спечелил е някои от най-големите шампионати. Победи най-хубавите играчи по пътя към купата от Финалите на АТР.

Сега като го виждам си споделям: ето го Григор - един от най-важните играчи в света през последните 10 години. Полуфиналист на “Уимбълдън ”, US Open и в Австралия, първенец на Финалите на АТР и на “Мастърс ”-а в Синсинати.

Григор може да стигне отново до полуфинал, ще бъде подготвен за всеки мач, ще бъде отличен физически и душевен. Сега въпросът е дали е задоволително добър, с цел да победи всеки противник според от настилката, от моментната форма и от стила на игра.

Ако желаете да успехите Григор Димитров, би трябвало да изиграете мощен мач. Той няма да даде нищо безплатно, няма да се откаже, няма да се измори. Има доста богат боеприпас от удари в играта си. Може да нападна мрежата, а може и да играе с подсечен бекхенд.

Ако кариерата на Григор свърши през днешния ден, ще мога да кажа, че той беше един от играчите, които реализира капацитета си. За страдание, не завоюва “Голям шлем ”. Въпреки това кариерата му е страхотна, той имаше късмет да завоюва “Шлем ”. Не го направи, само че ще го помним постоянно.

Григор към този момент не е под никакво напрежение в света на тениса. Той е един от най-обичаните играчи и поддръжката за него идва освен от България, ами от целия свят. Той е обичан поради играта си на корта и поради това какво прави отвън корта. Както и поради красивия тенис, който предлага.

Всички обичат Григор и желаят да се оправи добре, по тази причина той се намира в доста добра позиция ”, показа Виландер пред Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР