Тенис легендата Борис Бекет беше осъден на 2,5 години затвор.

...
Тенис легендата Борис Бекет беше осъден на 2,5 години затвор.
Коментари Харесай

Осъдиха тенис легендата Борис Бекер на затвор

Тенис легендата Борис Бекет беше наказан на 2,5 години затвор. Той беше приет за отговорен по четири от общо 24 обвинявания, които му бяха повдигнати по отношение на оповестяването му в неплатежоспособност. Съдът постанови, че Бекер е отговорен за евакуиране на активи, неразкриване на имущество и укриване на задължения, предадоха международните организации.

В правосъдното решение написа още, че някогашният тенисист номер едно не е предал на кредиторите си девет трофея и медали от славната си професионална кариера.

Съдия Дебора Тейлър разгласи присъдата, откакто изслуша причините както на прокурора, по този начин и на юриста на Бекер.

Установено е, че 54-годишният немец е трансферирал стотици хиляди паунда след банкрута си през юни 2017 година от бизнес сметката си в други сметки, в това число тези на някогашната му брачна половинка Барбара.

Бекер също беше наказан за това, че не е заявил парцел в Германия и е укрил банков заем от 825 000 евро и акции в софтуерна компания.

Съдът в Лондон го оправда по 20 други обвинявания, в това число обвинявания, че не е дал многото си награди, в това число два трофея от Уимбълдън и златен олимпийски орден.

Шесткратният притежател на трофеи от Големия шлем отхвърли всички обвинявания, заявявайки, че е сътрудничил на попечители и е работил съгласно експертни препоръки.

На чуването на присъдата в петък прокурорът Ребека Чакли сподели, че Бекер е работил " съзнателно и непочтено " и че " към момента се пробва да упрекна другите ".
        
Адвокатът на отбраната Джонатан Лейдлоу настоя за благосклонност, заявявайки, че клиентът му не е харчил пари за " луксозен метод на живот ", а по-скоро за прехрана на деца, наем и правни и бизнес разноски. 

Фалитът на Бекер е в следствие от заем от 4,6 милиона евро от частна банка през 2013 година, както и към 1,6 милиона $, взети назаем от английски предприемач година по-късно, съгласно показанията по време на процеса.

Бекер се прочу още на 17-годишна възраст, когато става първият непоставен състезател, който печели купата на Уимбълдън на сингъл и по-късно става номер 1 в тенис ранглистата при мъжете. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР