Тенис легендата Борис Бекер е под съмнение, че използва фалшив

...
Тенис легендата Борис Бекер е под съмнение, че използва фалшив
Коментари Харесай

Бекер се спасява от съд с фалшив дипломатически паспорт


Тенис легендата Борис Бекер е под подозрение, че употребява подправен дипломатически паспорт, с цел да се избави от правосъдните си проблеми, свързани с процедурата му по оповестяване в неплатежоспособност във Англия.

За да се избави от течащата против него процедура по оповестяване в неплатежоспособност във Англия, Борис Бекер се снабди с имунитет на посланик. Има обаче подозрения, че дипломатическият му паспорт е подправен, оповестява Дойче Веле. Всъщност сагата трябваше да завърши напълно скоро: на 21 юни процедурата по оповестяване в неплатежоспособност против Борис Бекер, която се води във Англия, трябваше да бъде финализирана, с което задълженията на някогашната тенис звезда щяха да бъдат опростени. Ликвидаторът Марк Форд обаче подаде молба за удължение на процедурата и се оплака от незадоволителната подготвеност на Бекер да сътрудничи. Британски съд в това време утвърди молбата. А това значи, че юридическите разногласия към тенисиста не са завършили.

Преди няколко дни обаче юристите на Борис Бекер показаха изненадващо негов дипломатически паспорт. Той обезпечава имунитет на Бекер и го защищава от по-нататъшни правосъдни процедури. Сега обаче към този документ се разплита същинска престъпна история.

Самият Борис Бекер твърди, че е бил назначен за аташе на Европейски Съюз в Централноафриканската Република (ЦАР) по въпросите на спорта, културата и филантропичните въпроси. Това удостоверява и посланикът на ЦАР в Европейски Съюз Даниел Емери Деде в изявление за Дъждовни води. "Потвърждавам, че Борис Бекер има дипломатически паспорт на ЦАР. Потвърждавам също, че той работи за своя сметка. Ние нямаме пари, с цел да му плащаме. Той е аташе в посолството в Белгия, с цел да помогне на ЦАР да се възвърне от рецесията след гражданската война", съобщи Даниел Емери Деде. Външният министър на Централноафриканската Република Чарлз-Армел Дубане обаче изрично опровергава това изказване. "Не съм подписвал какъвто и да било документ, който да разрешава на Борис Бекер да се назовава централноафрикански посланик, макар че при визитата ни в Брюксел му беше дадено да бъде назначен за аташе. До този миг не съм подписвал никакъв сходен документ, публикуван от президента на ЦАР или пък от външното министерство, което ръководя", съобщи Дубане.

Пикантното в цялата история е, че под евентуалния дипломатически паспорт на Борис Бекер, копие от който е разполагаем на Дойче Веле, стои подписът на същия този външен министър Дубане. Той обаче отхвърля да е издавал дипломатически паспорт на Борис Бекер и упорства да види документа, с цел да удостовери неговата достоверност или пък да я отхвърли. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР