Тенис асоциацията на Съединените американски щати (USTA) обяви, че е

...
Тенис асоциацията на Съединените американски щати (USTA) обяви, че е
Коментари Харесай

"Амазон" придоби права да излъчва US Open във Великобритания за следващите пет години

Тенис асоциацията на Съединените американски щати (USTA) разгласи, че е постигнала сделка с " Амазон " за лъчение на US Open на територията на Англия и Ирландия. Договорът е за период от пет години и правата на компанията за стрийминг услуги са извънредни.

Още от тази година " Амазон " ще предлага онлайн лъчение на четвъртия от шампионатите от Големия шлем в тениса. То ще е налично за всички клиенти на премиум услугите на компанията без да е нужно в допълнение възнаграждение.

Параметрите по договорката не бяха оповестени, само че съгласно вестник " Гардиън " договорът е на стойност 40 милиона $.

Влизането на " Амазон " стана допустимо, откакто досегашният притежател на телевизионните права " Евроспорт " няма да излъчва шампионата за територията на Англия и Ирландия. Досега панамериканският състезателен канал държеше правата и имаше покупко-продажби за сублиценз с английската телевизия Sky. " Евроспорт " ще продължи да излъчва US Open за останалите си клиенти като се изключи Обединеното кралство.

Сделката с USTA е следващо разширение на портфолиото на " Амазон " в областа на спорта. През ноември компанията разгласи, че сред 2019 и 2023 година ще излъчва шампионатите от международния тур на АТП. През май предходната година пък " Амазон " подписа контракт с " Евроспорт " да предлага каналите на спортната телевизия на своите клиенти на премиум услуги във Англия.


© Associated Press

" Партньорството ни с " Амазон " ще разреши на още повече хора да следят шампионата и да станат част от него. Ние непрекъснато сме отворени към търсене на нови пазари и разширение на аудиторията на тениса ", сподели Лю Шър, финансов шеф на USTA.

Откритото състезание по тенис на Съединени американски щати ще бъде извършено за 50-и път тази година. Четвъртият шампионат от Големия шлем е сред 27 август и 9 септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР