Тенденцията за съкращаване на работна сила в гейм компаниите продължава

...
Тенденцията за съкращаване на работна сила в гейм компаниите продължава
Коментари Харесай

CI Games и Behaviour Interactive обявиха серия от съкращения

Тенденцията за редуциране на работна мощ в гейм фирмите продължава с цялостна мощ и тази година. 2023 ще остане като една от най-кошмарната за чиновниците на студиа за видеоигри откакто на над 10 000 индивида им беше показана вратата (по данни на Gamelayoffs – уебсайт, следящ оповестените в промишлеността съкращения). 2024 не стартира по-различно. Вече научихме за оповестени редуциране в няколко компании от бранша, като Twitch, Unity, Playtica и Discord. Анонсираните съкращения до тази седмица към този момент надвишават 2800 и има възможност 2024 да се трансформира дори в по-голям призрачен сън от 2023.

Последните две компании, в които се вършат съкращения са CI Games и Behaviour Interactive. По отношение на основателите на Dead by Daylight, от Behaviour Interactive акцентират като причина изменящата се пазарна обстановка и потребността от смяна на мащаба на няколко от плановете на компанията.

„ Наскоро изменящите се пазарни условия сътвориха нуждата да променим мащаба на няколко плана на Behaviour. В такива обстановки ние избираме постоянно да пренасочим гений към други планове. За страдание, не може да си позволим тази опция. Тези напускания съставляват по-малко от три % от общия брой на чиновниците ни “, цитират Kotaku изказване на студиото. На уеб страницата на Behaviour е записано, че компанията дава работа на към 1500 индивида.

Процентът на съкратените чиновници в CI Games е по-висок от този в Behaviour – 10%. Новината за плануваните съкращения бяха направени от изпълнителния шеф на полското студио Марек Тимински в обществената мрежа „ Х “. Студиото е известно най-много с поредиците си Lords of the Fallen и Sniper: Ghost Warrior. Причината за измененията в компанията са предизвикани от потребността да се резервира бизнес силата и стабилността на компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР