Тенденцията за намаляване на дела на продажбите на бира в

...
Тенденцията за намаляване на дела на продажбите на бира в
Коментари Харесай

Българите пият все по-малко бира в пластмасови бутилки

Тенденцията за понижаване на каузи на продажбите на бира в пластмасови бутилки се резервира и през 2017 година Това регистрират от Съюза на пивоварите в България (СПБ), които организираха годишното си общо заседание, на което бяха изнесени резултатите от активността на организацията.

Дялът на продажбите на бира в пластмасови бутилки спада на 56%, като през 2016 година той е бил 57.5%, а през 2015 година - 60%. Ръст бележи търсенето на кенове и на тях към този момент се падат 15% от покупко-продажбите.

Стабилни остават равнищата на продажбите в стъклени бутилки (23%) и на наливното питие (6%). Около 93% от употребяваната в страната бира се обезпечава от членуващите в СПБ пивоварни, измежду които са " Болярка - ВТ ", " Бритос " " Загорка ", " Каменица ", " Карлсберг България " и " Ломско питие ".

През 2017 година се регистрира лек спад в продажбата на бира. След като през 2016 година продажбите на питие бяха рекордни за последните 8 години, през миналата година са продадени близо 51 хиляди хектолитра по-малко или общо 5.13 млн. хектолитра питие. За поредна година понижават и количествата на бира от импорт, като импортът е 499 000 хектолитра.

2 милиона лв. по-малко, или 79.4 млн. лв., от акцизи влизат в държавната хазна през 2017 година от пивоварния бранш, допълниха от СПБ. През годината финансовите вложения на всички членове на съюза са 41.1 млн. лв..
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР