Тенденцията за безжично управление на каквито и да е джаджи

...
Тенденцията за безжично управление на каквито и да е джаджи
Коментари Харесай

Новият iOS превръща iPhone в ключ за кола

Тенденцията за безжично ръководство на каквито и да е джаджи и технологии набира от ден на ден скорост. В скоро време няма да има апарат в дома ни или отвън него, с който да не можем да се свържем през смарт телефона си.

В това число влизат и колите, при които новите модели към този момент разполагат с какви ли не системи за ръководство от разстояние.

В някакъв миг ключовете ще се трансфорат в тотална отживялост, защото ще можем да отключим колата си посредством лицево различаване или просто доближавайки смарт телефона си до нея.
 Снимка 465571

И този миг въобще не е надалеч, в случай че би трябвало да съдим по техническите бележки, неотдавна открити от сътрудниците в 9to5Mac в бета версията на iOS 13.4.

От Apple са скрили там данни за система на име CarKey, посредством която ще можем да използваме iPhone като ключ за автомобил чрез NFC (Near-field Communication) датчиците в телефона.

Това е същата технология, посредством която се правят безжичните заплащания през Apple Pay, когато съхраняваме дебитните и кредитните си карти в цифровия портфейл Apple Wallet на iOS.

От техническите документи излиза наяве, че CarKey също ще е част от Apple Wallet, което значи, че хората вкъщи ще могат да имат " втори ключ " за фамилния автомобил в личните си телефони, без да се постанова той да бъде излъчен на ръка.

Тук е значимо да отбележим, че NFC технологията е налична единствено за по-новите модели коли.
 Снимка 465567

Факт е обаче, че този способ на отключване и подкарване на автомобила ще е неизменима част от бъдещето.
 BMW i4, новият електрически автомобил на марката и по какъв начин ще конкурира Tesla
BMW показа съперник на Tesla Model 3

Силният коз на баварците

Още преди две години Audi, BMW, Volvo, Mercedess-Benz, Hyunday, Toyota и няколко други огромни имена се съгласиха, че цифровите ключове ще са главният стандарт отсега нататък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР