Тенденцията в Европа е да намалява потреблението на природен газ

...
Тенденцията в Европа е да намалява потреблението на природен газ
Коментари Харесай

Юлиян Попов: Тенденцията в Европа е потреблението на природен газ и на въглища да намалява

Тенденцията в Европа е да понижава потреблението на природен газ и на въглища. Това сподели министърът на околната среда и водите Юлиян Попов на енергиен конгрес.  Той уточни, че всяка година има спад на въглищното електропроизводство с 26 %.

" Данните от дълго време демонстрират, че газът не е преходно гориво и не работи като преходно гориво ", посочи министър Попов. Той добави, че газовото електропроизводство предходната година е спаднало с 15 %. " Няма по какъв начин да е преходно гориво. Ако беше преходно гориво, щеше да се качи с 15 %, а не да е паднало ", обърна внимание Юлиян Попов. Той обърна внимание, че електропроизводството от вятърната сила за първи път се нараснало над това от природен газ, без значение от намаляване на цените на синьото гориво и без значение от това, че към момента няма задоволително построени вятърни генератори, а има свръх активи на газ. Той добави, че сега, в който се проследят излъчванията на газ от рандеман до изгаряне, те ще се окажат толкоз, колкото и на тези от въглищата, предава Българска телеграфна агенция. 

Министърът на околната среда и водите уточни още, че особено за Европа излъчванията от електропроизводството са спаднали с 19 % през измината година. Според него това е композиция от енергийна успеваемост, структурна смяна в енергетиката, само че не е, тъй като промишлеността не работи. Според него главният мотор на това са възобновимите енергийни източници и енергийната успеваемост. " Това са данните ", акцентира министър Попов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР