Тенденцията, която се наблюдава в последните години е, че все

...
Тенденцията, която се наблюдава в последните години е, че все
Коментари Харесай

Все повече хора искат заеми с фиксирани лихви, сочи проучване

Тенденцията, която се следи в последните години е, че от ден на ден хора се интересуват от заеми с закрепена рента. Това сочи изследване на " Сосиете Женерал Експресбанк ".

Според специалистите от банката това се дължи на отрицателния опит от последната финансовата рецесия и устрема към предвидимост на разноските. Въпреки наклонността за намаление на лихвените равнища по потребителските заеми през последните години, потребителите са внимателни и не разчитат напълно на това, а търсят сигурността на закрепената рента за по-дълъг период, считат в банката.

По оценки на банкери спадът на лихвите ще продължи най-вече до края на годината, след което се чака да стартира противоположен развой. Това е изключително значимо за дълготрайните заеми.

По оценки на специалистите й 12 хиляди лева е междинният размер на потребителския заем, а най-често от подобен артикул се възползват клиенти на възраст 40-49 година (29%).

Данните на Българска народна банка за шестте месеца на годината демонстрират, че кредитирането продължава да пораства - при семействата за 11-и следващ месец, при бизнеса - за осми на годишна база. В същото време и депозитите не престават да се натрупват, а нередовно обслужваните заеми понижават.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР