Тенденция за сегашния сезон е късо подстриганата коса, а най-търсеният

...
Тенденция за сегашния сезон е късо подстриганата коса, а най-търсеният
Коментари Харесай

Сухайб Юсеф: Червеният цвят и късата коса са хитът на този сезон

Тенденция за настоящия сезон е късо подстриганата коса, а най-търсеният цвят багра е аленият, съобщи пред БГНЕС Сухайб Юсеф, стилист и коафьор.

Сухайб Юсеф е родом от Сирия и идва в България преди 10 години. Три месеца по-късно основава и своето фризьорско студио „ Сухайб ”, в централната част на София.

„ В началото беше мъчно, само че с времето се привиква. Обичам България, тя е една невероятна страна и призовавам всички хора по света да дойдат и да я опознаят ”, прикани той.

Сухайб има награди от български състезания както в София и Пловдив, по този начин и от интернационалните такива в Украйна и Италия.

На въпрос по отношение на желанията на дамите – дали те залагат на по-екстравагантните прически или на обичайните такива, стилист Сухайб съобщи, че по-скоро избират разнообразието.

„ Имам клиентка, която пристигна при мен преди 3-4 дни, с доста дълга коса, близо 20 см, на която направих прическа „ каре ”. Наистина огромна смяна, само че на нея ѝ хареса ”, описа Сухайб.

Той сподели и по какъв начин е решил да споделя своята работа посредством видеа в обществената мрежа „ Тик-Ток ”. „ Мъжът на една моя клиентка ме посъветва да направя „ Тик-ток ” и по този начин стартира всичко. Направих видео по какъв начин оцветявам косата на една жена, по-късно го качих и това видео събра 10 милиона, може би към този момент са даже 11 милиона гледания ”, разяснява още Сухайб.

Според стилиста, тази година най-исканият цвят за багра е аленият, като тонът червен зависи от визията и тона кожа на дамите. „ Много дами ми се доверяват и ме остават да направя това, което аз желая, след което те постоянно остават удовлетворени ”, показа още той.

Фризьорски салон „ Сухайб ” предлага също по този начин и разчистване на вежди, като стилистът декларира, че за технология употребява както пинсета и ножица, по този начин и конец.

„ За едни хубави вежди трите детайла са неразделна част. Никога обаче не би трябвало да се употребява нож от бръснач за тяхното оформяне, тъй като след 2-3 дни косъмът ще порасне и резултатът няма да е дълготраен ”, съобщи Сухайб и добави, че колата маска може също да бъде употребена, само че с трите инструмента – пинсета, ножица и конец, веждите ще придобият една доста добра форма.

Относно усещанията си от интернационалните конгреси, на които е участвал Сухайб показа, че на тях е обменил опит с други експерти и точно по време на едно от тях, се е срещнал със стилист Кръстьо Капанов. „ Стилист Капанов не е единствено един преподавател за мен, аз боготворя както него, по този начин и работата му ”, разяснява Сухайб.

Екстравагантният стилист показа и за една друга негова пристрастеност, а точно културизма. На въпрос по какъв начин съумява да съчетава времето си за тренировки и за фризьорското си студио, Сухайб отговари, че тренира всеки ден по час и половина и поучава всеки човек да отделя време за себе си.

„ Всеки човек би трябвало да отделя време за себе си, тъй като когато той се усеща добре и хората към него се усещат по този начин. Аз упражнявам тъй като, тренировките са моето занимание и за мен всеки човек би трябвало да бъде в добра форма. Аз съм коафьор, би трябвало да наподобявам добре и върша всичко, с цел да го реализира ”, разяснява още коафьорът.

Относно възможният спад на клиенти в резултат на ново стягане на ограниченията срещу разпространяването на КОВИД-19, Сухайб показа, че преди 2 години, това стягане е имало своя резултат, само че в този момент към този момент такова терзание не се чака. „ Хората са по-спокойни, идват доста туристи насам, търсят салона и като съблюдават ограниченията, няма проблем ”. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР