Тенденция, която се случва на медицинската сцена напоследък, е разрастването

...
Тенденция, която се случва на медицинската сцена напоследък, е разрастването
Коментари Харесай

Защо Турция е идеална дестинация за здравен туризъм?

Тенденция, която се случва на здравната сцена в последно време, е разрастването на по този начин наречения медицински или здравен туризъм. Това на процедура е пътуването в друга страна, с цел да получите медицински грижи, да ползвате здравните услуги, предлагани там, или да предприемете интервенция или друга процедура. Турция, с висококачественото си здравно обслужване, се подрежда измежду първите страни за . Лечение в Турция, несъмнено е нещо, което и доста българи избират, декларират от Bridgemedical , които оферират съвещания и информация на пациенти от България за .

В България някои медицински лекувания за характерни положения към момента не са налични. Освен това южната ни съседка разполага и с доста международно известни професори и експерти, които практикуват в клиники, известни по целия свят, като Liv Hospital, Group Florence Nightingale Hospitals, American Hospital, Memorial Hospital Istanbul и други.

Какви са аргументите, хората да избират лекуване в Турция?

Турция направи достъпа до клиниките си много по-лесен. Много чужденци могат да пътуват без визи в Турция, в това число към този момент и българите. Правейки лекуването по-достъпно, повече пациенти могат да се възползват от високото качество на здравните услуги, без непотребни усложнения. Ето, кои са и останалите аргументи:

• По-достъпно лекуване, без да се жертва качеството на услугата;
• Няма потребност от изчакване на график за планови интервенции или процедури;
• Безкомпромисна поверителност;
• Уредено настаняване на пациента и околните му по време на процедурата и на възстановяването;
• Висока компетентност на експертите в разнообразни медицински направления;
• Много разнообразна и новаторска техника и уреди за диагностициране;
• По-ниски цени по отношение на междинните за Европа.

Като цяло интервенциите в Турция могат да бъдат с до 90% по-евтини. Това приказва доста за това какъв брой налични са медицинските услуги. Козметичната хирургия в Турция също е по-евтина от по-голямата част от Европа. Можете да спестите повече, без да жертвате качество, което е доста значимо.

Много хора подхващат някаква форма на лекуване или козметична процедура и в същото време си провеждат отмора преди или по-късно. Сумарно, разноските могат да бъдат по-ниски от тези, които пациентът ще направи в личната си страна, а това е голямо предимство.



Качествени лечебни заведения, хирурзи и експерти също са фактори, на които би трябвало да обърнем внимание. В света има доста разнообразни дестинации, които се популяризират с някакъв медицински туризъм, само че качеството на услугите им е ниско. Една такава страна да вземем за пример е Тайланд. В съпоставяне с нея, в Турция ще откриете развита здравна промишленост, съвременни лечебни заведения и съответно държавно управление, което подкрепя бранша. Здравният бранш в страната се слави с медицински експерти, които приключват в най-хубавите университети по целия свят и след специализациите си в професионални клиники се връщат в родината си да практикуват.

Освен това техниката, с която разполагат клиниките в Турция, е безкомпромисна. Те съумяват да внедрят в лечебните заведения си последните уреди, с всевъзможни медицински нововъведения. Правителството следва модел на частно-публично партньорство, с цел да усъвършенства здравната инфраструктура на страната, а частните лечебни заведения влагат големи суми в възстановяване на своите здравни уреди. Международно подготвените хирурзи и експерти пък се гордеят да работят за страната си и подсигуряват, че равнището на грижата е допустимо най-хубавото.

Бързата връзка, също е нещо, което не би трябвало да подценяваме. Когато пациент избере клиника, документите му се изпраща към нея и те връщат отговор в най-кратък период. Това прави процесът извънредно елементарен и бърз по уреждането на пътуването, намирането на точния експерт, клиника и формата на лекуване. Понякога се нужни спомагателна диагностика и проучвания, които се вършат на място. Голям позитив е фактът, че пациентът е наясно с цялата процедура и тя не се бави с месеци, а става за дни. При някои лечебни заведения се насрочва процедура до 2 седмици, по отношение на десетки месеци в други страни. Когато лекуването е незабавно, това може да бъде даже живото застрашаващо. При козметичните процедури пък рядко пациентите желаят да чакат дълго време. За тях е значимо да получат смяната, която желаят в най-кратък период.

Изобщо лекуването в Турция има редица прерогативи, които го вършат толкоз примамлива дестинация. Всяка година стотици хора в България се доверяват на експертите в Турция, с цел да получат качествена здравна услуга на добра цена.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР