Тенденция към разколебаване в подкрепата за управляващите партии, консолидация сред

...
Тенденция към разколебаване в подкрепата за управляващите партии, консолидация сред
Коментари Харесай

Проучване на "Алфа Рисърч": ГЕРБ излиза с около 3% преднина пред "Продължаваме промяната"

Тенденция към разколебаване в поддръжката за ръководещите партии, консолидация измежду симпатизантите на ГЕРБ и готовност на коренен избор. Това сочат данните от изследване на " Алфа Рисърч ", извършено в интервала 8-14 април измежду 1037 души.

С 21,7% от решилите да гласоподават ГЕРБ излиза с към 3% преднина пред " Продължаваме промяната ", а главен фактор за това разбъркване е вътрешнопартийната консолидация. Макар да продължава да е един от най-остро подложените на критика партийни водачи, Бойко Борисов резервира доверието на 19,1% от пълнолетните българи.

Втората позиция е за " Продължаваме промяната " с 18,4%, само че с отлив от 6% за два месеца. По-значима е ерозията в персоналния рейтинг на Кирил Петков (от 39% до 22,5%). Въпреки тази отрицателна наклонност той остава най-одобряван измежду партийните водачи.
 Алфа Рисърч Алфа Рисърч

Третата позиция е за Българска социалистическа партия с 10,2% поддръжка. На фона на отрицателния тренд към ръководещата коалиция, социалистите резервират симпатизантите си от последните парламентарни избори, а водачът Корнелия Нинова – утвърждението на 18,3% от българите.

Мобилизацията на коренен избор дава подтик на националистите от " Възраждане ", които бележат най-силен растеж през интервала, достигайки 9,4%. Положителна е динамичността и в персоналния рейтинг на водача им Костадин Костадинов (17,3%).
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР