Тенденция е яхтите да се строят все по-големи. И това

...
Тенденция е яхтите да се строят все по-големи. И това
Коментари Харесай

Кои са най-големите и впечатляващи яхти в света

Тенденция е яхтите да се строят все по-големи. И това въобще не стопира богаташите да харчат от ден на ден пари за сходен разкош. Интересно е, че най-големите съществуващи яхти към този момент рядко принадлежат единствено на една фамилия - те се трансформират по-скоро в етажна благосъстоятелност.
 Orient Express, Orient Express Silenseas и с какво е специфична новата яхта на компанията
Orient Express влиза във водата

Става още по-луксозен, неудържим и... по вода

Но заможните хора по света ще не престават да търсят уединението, което оферират яхтите, а по този начин им липсва на сушата. За тях една яхта е съвсем като частен остров, че дори и по-добре. Защото островът може и да се окаже недопечен, само че яхтите - в никакъв случай. Те стават все по-луксозни, все по-големи и за все по-богати.

Ето кои са петте най-големи яхти в света сега, подбрани от Architectural Digest.

Eclipse (162 метра)

През 2010 година, когато отплава от пристанището в Хамбург, където е издигнат от немските корабостроители Blohm+Voss, Eclipse е най-големият транспортен съд в света. За едно десетилетие обаче пада до пета позиция.

Знае се, че суперяхтата е на стойност 600 милиона $ и е поръчана от съветския милиардер Роман Абрамович, който в нея разполага със 17 каюти, 56-метрова палуба на главния апартамент, фитнес зала, спа център, голям плувен басейн и даже хеликоптерна площадка с място за три хеликоптера.

Fulk Al Salamah (164 метра)

Подобно на доста други суперяхти, собствеността и други детайлности за Fulk Al Salamah (в превод - " Кораб на мира " ), не са ясни. Предполага се обаче, че принадлежи на оманското кралско семейство и е част от техния флот от извънредно скъпи транспортни средства.

Построената в Генуа през 2016 година суперяхта разполага с плажен клуб, салон за хубост и огромна площадка за хеликоптери. Не е е ясно дали последната има място за повече хеликоптери от Eclipse, макар спомагателните метър и половина обща дължина.

Azzam (182 метра)

Това е най-голямата частна суперяхта от 10 години насам. Правена е в Германия и е на стойност 600 милиона $. Знае се още, че е проектирана от италианската компания Nauta, а интериорът е на френския декоратор Кристоф Леони. И тази суперяхта се счита, че принадлежи на кралско семейство и по-точно - на шейх Халифа бин Зайед ал-Наян от Обединените арабски емирства.

Високоскоростното пътешестване се реализира с помощта на солидните дизелови мотори и газовите турбини. Изненадващо обаче е съществуването на високотехнологични системи за сигурност на борда, която включва даже ракетна система. Шейхът просто несъмнено се опасява от нахлуване.

REV Ocean (183 метра)

Абревиатурата, формирана от първите три букви, значи " Изследователски и експедиционен транспортен съд " и както бихме се досетили, тази суперяхта е оборудвана тъкмо за това. Тя може да бъде наета от групи хора, които да употребяват модерното ѝ съоръжение, с цел да се гмуркат, да следят китове, да картографират морското дъно, да правят пробиви със сонарни и сондажни системи, да слушат и записват " диалозите " на океански бозайници с подводен хидрофон, а след всичко това даже и да гледат документални филми в 35-местна зала.

REV Ocean е главно норвежки план - финансиран е от норвежки милиардер, планиран е и се строи в Норвегия, като се чака да бъде приключен идната година. За първото странствуване на суперяхтата към този момент са кандидатствали над 100 групи, които ще се впуснат в научни проучвания.
 Аксиома, Дмитрий Пумпянски, Русия, Гибралтар и суперяхтата, която бе иззета и продадена на търг
Колко коства една от най-луксозните суперяхти

Космическа сума, която обаче си заслужава

Somnio (222 метра)

На латински името се превежда като " фантазия ". Този плаващ колос, който съчетава характерностите на суперяхта и круизен транспортен съд, също се чака да бъде приключен през 2024 година С плана на стойност 600 милиона $ се е заела норвежката корабостроителна компания Vard.

Somnio ще влючва 39 частни резиденции, а всяка от тях ще има особено проектирани функционалности, в това число фитнес зала, кухня, библиотека и вътрешни и външни зони за хранене. Разбира се, апартаментите ще бъдат предлагани с предложения, а както притежателите, по този начин и плануваният маршрут, са строго защитавани в загадка.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР