Тенденции и пътеводител в най-добрите модели на марката, които можете

...
Тенденции и пътеводител в най-добрите модели на марката, които можете
Коментари Харесай

Най-важното, което трябва да знаете за новите телевизори на Samsung през 2023 година

Тенденции и справочник в най-хубавите модели на марката, които можете да намерите на пазара

Светлин Желев преди 8 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиДаниел Десподов - 11:09 | 27.03.2023

„ Това е безспорна изненада за всички нас “ – правосъдни реализатори започнаха да разказват и запорират имуществото на съветския цех Volkswagen

IT НовиниЕмил Василев - 20:10 | 27.03.2023

Производител на муниции в Норвегия не може да работи, тъй като център за данни на TikTok наоколо употребява цялото електричество

IT НовиниЕмил Василев - 19:40 | 28.03.2023

Китайски митничари хванаха контрабандист, опитващ да придвижи 239 процесора на Intel, прикрепени към тялото му

Светлин Желевhttps://www.kaldata.com/Главен редактор

През последните години Samsung се оформи като закрепостен водач на пазара за тв приемници в целия свят, като неотдавна бе оповестена за 17-и следващ път за най-продаваната марка тв приемници на световния пазар. Компанията непрекъснато предлага нововъведения, които извеждат моделите й измежду най-удачните решения за нов тв приемник на пазара. Но от какво тъкмо имаме потребност, какви са трендовете през 2023 година и кой в действителност модел да изберем – можете да разберете в идващите редове.

Размерът има значение

Отмина времето на дребните екрани. През 2023 година примерът за тв приемник се измества нагоре и към този момент модели с 55 и 65-инчов размер на екрана ще са едни от най-хубавите разновидности. Но това е единствено началото, тъй като флагманът на Samsung QN900C 8K Neo QLED се предлага във впечатляващите 75, 85 и 98-инчови размери. И това е напълно предстоящо – наклонност, която стартира преди години и сега направи по този начин, че даже най-малките атрактивни модели са над 40 инча като Samsung QN90C 4K Neo QLED.

С развиването на технологиите за екрани и с това на тв приемниците, потребителите ще се радват на все по-големи екрани за гледане на телевизия и филми. И макар, че доста хора към момента са скептици към концепцията да влагат в огромен тв приемник, има прекалено много аргументи, поради които да го създадат. По-големият екран значи най-много по-добро образно преживяване. По-големите тв приемници дават по-широк ъгъл на гледане и по-добра изясненост на картината. Когато гледате филм или някакъв спорт на огромен екран, можете да почувствате, че сте в центъра на действието.

Ако обичате да гледате филми, един от най-хубавите способи да се насладите на тях е на огромен екран. По-големите тв приемници дават по-добро кино преживяване. За да постигнете това, можете да инсталирате и домашно кино със система за тон, която да ви даде по-реалистично преживяване на звука.

Телевизорите от гамата Neo QLED на Samsung дават по-широк цветови обсег и по-добра бляскавост, което ги прави подобаващи за гледане на наличие с ярки цветове. Отдавна отмина времето, когато тв приемник трябваше да се гледа отдалеко, тъй че даже да разполагате с по-малко помещение и обичаният ви диван да е на 2-3 метра от тв приемника – по-голямото безспорно е по-хубаво. Това важи и в случай че употребявате тв приемника за своята гейм подпора.

Големи екрани (от 75 инча нагоре) тази година на процедура имат всички топ оферти на Samsung като даже тези, нареждащи се под флагманите и на по-ниска цена като QN800C 8K Neo QLED или QN700C 8K Neo QLED са налични и в междинни размери.

Ако сте геймър, по-големият тв приемник може да ви помогне да имате по-добро преживяване от игрите. По-големият екран може да ви даде по-голямо чувство за пространство и да ви разреши да видите повече от играта. Това е изключително потребно, когато играете игри, където е значимо да видите всички елементи. Гледането на тв приемника от по-близо е свързанo и с резолюцията, която е идната значима наклонност. Важно е да кажем, че размерите не засягат и моделите, които работят в 4K. Ако сте се насочили към страхотни тв приемници като QN95C Neo QLED, QN90C 4K Neo QLED и даже QN85C 4K Neo QLED още веднъж 65-инчовият размер е пример, макар че предлаганите модели стартират от 43 и приключват на премиум 85-те инча.

8К e по-добро, 8К e най-хубавото към този момент

Във времена, когато технологиите се развиват толкоз бързо, към този момент сякаш не би трябвало да наподобява като мистерия това дали да инвестирате в нов 8K тв приемник. Тази технология към момента е нова, само че към този момент години наред се популяризира все по-масово. Въпреки скептичните настроения от някои, в нея има редица изгоди, които я вършат почтена за внимание.

Най-големият мотив в интерес на тв приемниците с 8K резолюция е… тяхната по-голяма резолюция. С нея тв приемникът може да излъчва изображения с размер до 7680×4320 пиксела, което е съвсем четири пъти повече от 4K и 16 пъти повече от Full HD. Това значи, че изображенията са доста по-детайлни и по-красиви в сравнение с при по-ниска резолюция.

По-високата резолюция разрешава на тв приемника да изобразява доста дребни елементи на изображението. Това е изключително потребно при гледане на филми или сериали, когато дребните елементи могат да бъдат изгубени в по-ниски резолюции. С 8K резолюция, тези елементи са доста по-ясни и детайлни, което разрешава по-голямо чувство за реалистичност.

Благодарение на софтуерни победи като тазгодишния Neural Quantum Processor в тв приемниците Samsung, фенът може да бъде потънал в невероятни детайлни изображения без значение от качеството на наличието. Вместо една невронна мрежа, анализираща данните, процесорът употребява данни, генерирани от 64 невронни мрежи, с цел да укрепи всеки образен подробност от наличието. В разследване на това имаме и нарастване на равнището на яркостта от 12 на 14-битова последователност за повече надзор на светлинния източник – така наречен Quantum Mini LED детайли. Така тв приемникът управлява осветеността в 16,384 степени или четири пъти повече спрямо предлаганите преди 4,096 степени.

По-високата резолюция разрешава на тв приемника да изобразява повече изясненост и елементи в изображението. Това може да бъде изключително потребно при гледане на спортни събития, където доста елементи могат да бъдат изгубени в по-ниски резолюции. С 8K резолюция, спортните събития са доста по-реалистични и може да се видят доста повече елементи на полето или корта.

Големият въпрос тук остава наличието, само че във времена, в които даже телефоните ни могат да основават такова, сякаш това стопира да е въобще нещо за което да се чудим. Още от Samsung Galaxy S20, a по-късно със S21, S22 и S23 всички могат да снимат наличие в 8К режим и да го стриймват на тв приемника. Съвсем настрана към този момент има доста такива канали, филми, спортно наличие и даже игри. А развиването е стремително. А и не си купувате тв приемник, който да ползвате единствено няколко месеца, нали? В идващите години ще има експоненциално нарастване на този тип наличие, тъй че, с цел да сте подготвени за всичко ново, което излиза, е добре да имате нужния хардуер.

Дизайнът е все по-голям

През 2023 година тв приемникът не е просто черната „ кутия “, пред която се събираме, с цел да се забавляваме или осведомяваме. Големите размери, които към този момент споменахме, направиха по този начин, че тв приемникът да е може би най-големият дизайнерски детайл в дома ни. И до момента в който някои може би си спомнят тв приемниците, които можеха да се скрият в долап от секцията, то 85-инчов модел несъмнено ще бъде акцент в интериора. И би трябвало да наподобява добре. Samsung дава отговор изцяло на тази наклонност, освен това не от в този момент. И до момента в който предходната година емблематичният Infinity One Design с впечатляващо тъничък профил и рамка Ultra Slim Frame, която отстрани всевъзможни разсейващи фактори, беше запазена марка на най-скъпите модели, в този момент го има и при премиум 4К модела QN95C. Новите модели се оферират с разширени варианти при аксесоарите за още повече благоприятни условия за персонализация. Аксесоарите за монтаж на стената Full Motion Slim Wall Mount, както и поставката Auto Rotating Wall Mount Stand стъпват върху технологията за гледане на наличие във отвесен режим, прочут от тв приемника Samsung The Sero, и разрешават на потребителите да се любуват на сходно на мобилното преживяване, като техният екран автоматизирано се завърта.

В скъп продукт се трансформира и Slim One Connect, елиминиращ количеството кабели към тв приемника, с която всички приемници могат да се  нареждат даже надалеч от самия екран, а като част от дизайнерския взор се трансформират и отдалечените. При новите модели на Samsung имаме за първи път и слънчево отдалечено Solar Cell Remote, което се зарежда от слънчевата светлина и редуцира потреблението на акумулатори за еднократна приложимост. Освен това устройството е снабдено с новаторски смарт функционалности като гласов помощник, бързи бутони и други.

Но кои са в действителност моделите и по какъв начин да се ориентираме в тях при покупка на нов модел. На вашето внимание предлагаме къс гид, с който можете да се ориентирате, тъй че да вземете най-хубавото и това, от което имате потребност.

 Цялата гама  Neo QLED 2023 може да се похвали с голям брой нововъведения, измежду които е Shape Adaptive Light, която разрешава на процесора Neo Quantum да проучва очертания, форми и повърхности, с цел да управлява формата на светлината на детайлите Quantum Mini LED. По този метод се усъвършенства яркостта и прецизното визуализиране на всички обекти на екрана. Резултатът се показва в необикновено качество на картината и пълноценно HDR наличие.

Новите Neo QLED 8К  2023 модели на Samsung са усъвършенствани и с технологията Real Depth Enhancer Pro – високоинтелигентен логаритъм за качеството на картината. Това софтуерно достижение подсигурява още по-близко до действителността възприятие за реалистичност, като дефинира и проучва обектите на екрана в подтекста на пространственото им разположение по отношение на фона за още по-силно подстрекателство за дълбочина.

Непременно желая да загатна и режима Eye Comfort, който автоматизирано контролира яркостта на екрана и тоновете посредством вграден светлинен датчик и информация за изгревите и залезите. Когато светлината в помещението се промени, дисплеят последователно понижава количеството светлина и генерира по-топли тонове, като приспособява равнищата на синята светлина. А това подсигурява повече комфорт на образното преживяване в тъмните часове на деня, като понижава синята светлина, която би имала влияние върху качеството на съня.

 QN900C 8K Neo QLED

Над-всички е флагманът  Neo QLED 8K QN900C, който както подсказва името му работи в оптималната резолюция. Той се предлага в размери на екрана от 65, 75, 85 и 98 инча. Наследник на петзвездния QN900B от 2022 година, водещият 8K тв приемник на Samsung за 2023 година носи със себе си невероятна пикова бляскавост, като за подсветката си употребява Mini LED технология.

В модела можем да забележим и обновена технология на екрана, която съставлява върхово достижение в ръководството на светлината. Това е Quantum Matrix Pro, която е снабдена с 1,5 повече зони на осветяване от общоприетата Quantum Matrix технология.

Панелът тук предлага 144Hz периодичност на освежаване, която може да обслужва 4K/144Hz за PC геймърите, дружно с поддръжка на 4K/120Hz за конзолни игри, ALLM и VRR. Не е изненадващо, че изходът за високоговорителите тук е най-хубав спрямо останалата част от гамата, като се употребяват 12 високоговорителя Object Tracking Sound (OTS) Pro на Samsung и има поддръжка на Dolby Atmos с 6.2.4-канална конфигурация.

Освен това, моделът QN900C се отличава с Infinity One дизайн на Samsung, който „ избутва “ картината до самия край без черна матрица. От Samsung прецизират, че това съставлява 99,5% екран на лицевата страна на тв приемника. Това е подкрепено и с потреблението на One Connect Box – сателит за свързване на Samsung, който реалокира всички входове в обособена кутия. Тя е по-тънка и по-компактна от миналогодишната кутия и значи, че и самият тв приемник може да е още по-тънък – което го прави превъзходен претендент за монтаж на стена.

Neo QLED 8K QN800C

Подгласник на флагмана QN900C е QN800C, който към момента е с  Neo QLED 8K панел с по-усъвършенствания процесор Neural Quantum на по-големия си брат, само че с няколко промени.

Най-големите разлики тук са, че ще загубите 144Hz периодичност на освежаване в подмяна на 120Hz, а също по този начин и губи малко от яркостта, като тук можем да чакаме пикова бляскавост от към 2000 нита.  Това към момента е доста ослепителен екран, а с поддръжката на ALLM и VRR, както и на 4K/120Hz видео, би трябвало да е превъзходен и за геймърите. В взаимозависимост от цените може да ви се стори, че компромисът си заслужава.

Налице са и някои фини промени в дизайна, за тези, които гледат деликатно. Тук имаме дизайн Infinity One с доста лека черна матрица по ръба на картината, която дисплеят Infinity няма, само че защото тук към момента се поддържа кутията One Connect, тв приемникът е уместно тъничък и превъзходен за монтаж на стена.

Все отново ще извършите стъпка надолу във връзка с звуковите благоприятни условия. Този комплект получава OTS+ вместо Pro, като осемте високоговорителя оферират 70 W тон в поддържаща Atmos 4.2.2 канална настройка.

QN700C 8K Neo QLED

Този модел идва с размери на екрана от 55, 65 и 75 инча. Моделът дава избор на хората, които търсят по-малък 8K екран, защото това е единственият модел 8K тв приемник за 2023 година, който се предлага с размер на екрана 55 инча. Той се предлага с по-скромния невронен квантов процесор Lite, който предлага 20 невронни мрежи вместо 64-те в пълномащабната версия. Това значи, че опциите му за изкуствен интелект няма да са толкоз усъвършенствани, колкото на моделите над него, и затова повишението на резолюцията може да не е толкоз положително. Освен това той ще има единствено 60Hz панел, тъй че няма да е най-хубавият вид за геймърите, които търсят поддръжка на 4K/120Hz. Но в случай че желаете най-високата резолюция, която можете да получите, това е метод да я имате с стеснен бюджет.

Neo QLED QN95C

В случай, че сте решили, че не желаете 8K и не желаете QD-OLED, QN95C е водещият 4K Neo QLED Mini LED тв приемник на Samsung. Предлага се с диагонал 55, 65, 75 и 85 инча и е със 144Hz панел за всички игри, които можете да си пожелаете, с 14-битово контрастно обрисуване за откриване на още повече елементи в сцената. Той включва и антирефлексната технология на Samsung, която би трябвало да усъвършенства появяването на отблясъци в светли пространства. Моделът има двойно повече зони за затъмняване спрямо модела по-долу, QN90C, както и усъвършенстван тон.

Neo QLED 4K QN90C  

Както беше упоменато нагоре, броят на зоните за димиране в QN90C ще намалее на половина спрямо QN95C и това явно ще се отрази на яркостта. Това е моделът, при който стартира да работи антирефлексната технология на Samsung, тъй че в случай че имате в действителност светла стая, може би ще желаете да изберете него или горния модел, с цел да се преборите с това. Виждали сме я в деяние и тя в действителност прави огромна разлика. Този модел се предлага в значителен диапазон от размери, в това число 43, 50, 55, 65, 75 и 85 инча. Двата по-малки размера (43 и 50 инча) държат този модел на страната на компютърните геймъри с поддръжката на 4K/144Hz, само че при другите размери панелът пада единствено до 120Hz, тъй че 4K/120Hz геймингът въпреки всичко е затрупан в цялата гама с поддръжката на VRR и ALLM.

Neo QLED 4K QN85C

Samsung започва своята гама Mini LED за 2023 година с QN85C. Моделът не е толкоз ослепителен, колкото QN90C – което е тематика съвсем всякога, когато слизате надолу в гамата наNeo QLED 4K, а и също така няма антирефлексното покритие, упоменато нагоре. Разбира се, към момента получавате мощния процесор Neural Quantum Processor 4K и 4K/120Hz, поддръжка на VRR и ALLM, както и много прилична звукова система, която може да излъчва 60 W с Atmos. Ако ви харесва концепцията за Mini LED, само че желаете да е на най-достъпната цена, това ще е дисплеят, на който да се спрете.

Всички нови Quantum Dot модели тв приемници за 2023 година на Samsung получиха първия в света документ за екран „ Pantone Validated “ от Pantone, световен престиж в региона на цветовете и основатели на системата за цветово сходство на Pantone (PMS). Това значи, че моделите възпроизвеждат достоверно над 2000 цвята, както и новодобавените 110 нюанса на тона на кожата, намиращи се в насоките на Pantone.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР