Tenda N3L-8H обединява сигналите от всички охранителни камери в дома

...
Коментари Харесай

Tenda N3L-8H: сърцето на домашната система за видеонаблюдение


Tenda N3L-8H сплотява сигналите от всички охранителни камери в дома или дребния офис
(снимки и видео: Мария Малцева / TechNews.bg)

Акo желаеме видеонаблюдение за своя дребен или домакински офис, мнозина ще ни кажат изрично, че за сходна апаратура си трябват експерти. Но това не е напълно по този начин – не и откогато на пазара се оферират камерите и записващите устройства на Tenda. Досущ като рутерите на въпросната марка, нейните решения за видеонаблюдение са лесни за инсталиране и поддържане от не-специалисти.

Когато става дума за видеозапис за сигурност и защита, камерите са детайлът, който всички виждаме по тавани и ъгли. По-малко забележимата част е устройството, което събира всички сигнали от всички камери, записва ги в памет и вероятно ги демонстрира на екран. Днес се срещаме с прелъстителен модел: Tenda N3L-8H. Със своите осем канала той вероятно ще е един от най-популярните модели, когато би трябвало да се сплоти сигналът от всички охранителни камери в дома или дребния офис.



Капацитет

Tenda N3L-8H е кадърен да поеме сигнала от осем 8-мегапикселови камери, т.е. такива, които обезпечават 4K видео. Това значи до 60 Mbps входящ и произлязъл потенциал. Когато изображенията от камерите се улавят и излъчват на екран, устройството разрешава до 1080P HDMI и VGA произлязъл сигнал – по едно и също време.

Човек ще попита – добре, само че няма ли това устройство да записва протичащото се? Та нали при случай би трябвало да имаме видео, което да прегледаме, а вероятно и правоохранителните органи ще изискат да видят записите от камерите?

Е, корав диск за данните потребителят ще би трябвало да си купи настрана. В кутията на Tenda N3L-8H е планувано място за вграждането му. Комплектът включва и винтове, с които дискът да се прикрепи в устройството. Важно е да се знае, че Tenda N3L-8H е планиран за поддържане на 10TB корав диск.

Лесна апаратура

Както и при други артикули на Tenda, инсталацията е лесна даже за неопитните консуматори. Записващото устройство автоматизирано търси камерите в мрежата и се свързва към тях. Това прави настройването извънредно елементарно. Моделът борави с камери от серията Tenda IT7/IC7, само че също по този начин и всички други камери от други производители, стига да поддържат протокола ONVIF.

Записи

Tenda N3L-8H е планиран да пести наличното пространство за предпазване на данни. За това устройството разчита на H.265+ видео-компресия. Така, въпреки да не „ изяжда “ паметта бързо, системата обезпечава чудесно видео качество и подробност на картината.

Поддържайки H.265+, H.265 и H.264 шифроване, този мрежов рекордер уголемява спектъра на камерите за видеонаблюдение, които могат да се свържат в системата.

Интелигентно ръководство на паметта

Любопитна детайлност, която заслужава висока оценка, е способността на Tenda N3L-8H да разпознава неприятни браншове на твърдия диск и да ги изолира. Рекордерът автоматизирано засича, разпознава, изолира и пропуща развалените браншове, с цел да подсигурява надеждността на работата на системата – въпреки всичко става дума за сигурност и сигурност, тъй че всевъзможни взаимни отстъпки следва да бъдат сведени до най-малко.

Наред с това този Tenda NVR има опция и за USB бекъп, тъй че да отбрани оптимално видео-данните. Всички тези параметри са сертифицирани по CE & FCC.

Дистанционен достъп

След като всяка обикновена система за видеонаблюдение, състояща се от „ елементарни камери “ и смарт телефон приложение, има опция за наблюдаване в действително време от всяка точка на света през интернет, няма причина и тук да няма сходна опция. Облачното предпазване и отдалеченият достъп до видеопотока са обезпечени. С помощта на TDSEE APP потребителят може да вижда записаните видео-кадри на своя мобилен телефон по което и да е време и без значение къде се намира.

Както му е редът, софтуерът на системата е кадърен и да прави предизвестия. Той може да изпраща аларми до телефона, с цел да може положителният собственик да обърне внимание на всичко, което се случва в неговия дребен офис, дом или пък домакински офис.

Що се касае до облачното предпазване, то може да бъде добавено и купувачите да се възползват от 3 месеца безвъзмездна тестова версия. Използването на облачното предпазване е добра концепция, тъй като актуалните правила за запазване на значимите данни допускат прекопирване на три нива: едно локално копие, едно – отдалечено, на далечно място, и едно – в облачна среда.

Наличност и цена

Видео рекордерът Tenda N3L-8H е наличен в комерсиалната мрежа у нас от сътрудниците на Tenda. Устройството се предлага на цена към 140 лева с включен Данък добавена стойност и гаранция три години.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР