Тенчо Тенев е ръководителят от КАТ, за когото е установено,

...
Тенчо Тенев е ръководителят от КАТ, за когото е установено,
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Тенчо Тенев е шефът на КАТ, осигурил чадър над Семерджиев

Тенчо Тенев е ръководителят от КАТ, за който е открито, че не е упражнил задоволителен надзор, той към този момент не е чиновник на министерството. Това заяви пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев по мотив информацията, че трима шефове на районни ръководства и шеф от " Пътна полиция " са осигурявали защита над Георги Семерджиев, упрекнат за злополуката на бул. " Черни връх " през юли в София, при която починаха две млади девойки. 

Министър Демерджиев съобщи, че те не са упражнили задоволителен надзор и пълномощията си да спрат други чиновници на Министерство на вътрешните работи да разпъват " чадър " над Семерджиев.

" Не може 40 чиновници да са помагали под една или друга форма на несъмнено лице и да няма началник, който да е виновен. Установи се, че не е имало задоволителен надзор ", акцентира министърът.

Вътрешният министър беше безапелационен, че съответната причина за освобождението на Тенев не е казусът " Семерджиев ". " Той навърши пенсионна възраст. Докладът за това, че той не е упражнил задоволителен надзор, излезе единствено преди няколко дни. Подчертавам, че става дума за чиновници на управителни постове, които не са упражнили задоволителен надзор, а не са подпомагали директно Семерджиев или други сходни на него. Става дума за 10 души на управителни постове ", разясни Демерджиев.

" Ще има рокади в Министерство на вътрешните работи ", съобщи министърът. Той посочи, че част от тях ще се случат доста скоро. " Ще има рокади там, където са нужни, където за два месеца не демонстрираха съответните ръководители, че могат да се оправят с предоставените им задания ", сподели още Демерджиев. И добави, че става дума за шефове на регионални дирекции и на районни ръководства.

" Към момента нямам съображение да променям хора в основните дирекции. Там, където имаше нужда, това беше направено незабавно ", сподели вътреашният министър. 

Вчера е издадена заповед от министър Демерджиев, всички, които се качват и слизат от служебните коли, първоначално и края на промяната, да бъдат тествани за алкохол и опиати.

" Главният прокурор има доста необичайно схващане за страна и пиар. За мен пиар е да отидеш някъде, да твърдиш, че няма страна и да предизвикаш проблем. Когато страната се намесва, тя търси резултат, не търси пиар. Когато постигаш резултати и когато се стараеш да си изпълняваш пълномощията си, пиарът идва самичък, не е нужно да го търсиш. Крайно време е това да го разбере основният прокурор ". Това сподели пред публицисти вътрешният министър Иван Демерджиев на въпрос във връзка изявление на основния прокурор Иван Гешев.

По мотив самодейността " Визия 0 " основният прокурор съобщи, че българската страна не се интересува от пътния травматизъм. Според него, каквито и проекти да се вършат, те остават единствено на хартия, никой не ги управлява, те са единствено за да се прави някакъв пиар или примерно до идната сериозна злополука.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР