Tencent иска да се включи в надпреварата за изкуствен интелект

...
Tencent иска да се включи в надпреварата за изкуствен интелект
Коментари Харесай

Tencent планира да пусне WeChat чатбот, подобен на ChatGPT

Tencent желае да се включи в конкуренцията за изкуствен интелект и да показа личен чатбот с ИИ, който да е съперник на ChatGPT. Компанията възнамерява да вгради чатбота в приложението си WeChat и да включи някои технологии с изкуствен интелект в свои водещи услуги – Weixin, Tencent Video и QQ.

Чатботът на Tencent се споделя „ HunyuanAide ”. Той ще употребява модела Tencent Hunyuan AI, който е кадърен да обработва натурален език, да схваща мултимодално наличие и да основава лично наличие. Hunyuan AI дава на Tencent преимущество пред съперниците на китайския пазар, защото е най-хубавият ИИ модел, разполагаем на китайски език.

Президентът на Tencent, Мартин Лау споделя, че компанията желае да се запознае по-подробно с технологията на генеративен изкуствен интелект, употребена от ChatGPT и други приложения. Tencent преглежда тази ИИ технология като средство за разширение и възстановяване на обществените мрежи, а не като опасност.

Въпреки това Лау споделя, че Tencent не бърза да влезе в конкуренцията с изкуствен интелект, защото желае да го направи по-добре от останалите. Той споделя пред кореспонденти, че когато става дума за приложения с ИИ, за компанията е по-важно да предложи първокласен артикул, в сравнение с да бъде първа в региона. Той добави, че главният фокус на екипа е да подсигурява, че ИИ моделът фактически е построен вярно и може да работи дейно.

От компанията споделят, че технологията за генеративен изкуствен интелект може да се употребява за в допълнение възстановяване на потребителското прекарване. Например, разработчиците могат да изградят мини стратегии, чиято цел е да усъвършенства успеваемостта на видео игрите. Tencent има огромни проекти за своите платформи за игри и видео стрийминг, само че все още всичко е в развой на развиване.

Какво съставлява технологията за генеративен изкуствен интелект?

Този тип изкуствен интелект може да генерира (създава) ново и неповторимо наличие под формата на текст, изображения, видеоклипове, аудио и други. За разлика от обичайните логаритми, които са предопределени да разпознават, класифицират и разпознават модели и команди, генеративният ИИ непрестанно се развива с помощта на своята база данни. Най-познатият образец за генеративен ИИ е ChatGPT, създаден от OpenAI.

Компании в Китай работят с генеративен ИИ

Китай стартира интензивно да употребява технологията за генеративен изкуствен интелект – голям брой компании афишират проектите си да пуснат приложения с технологията. Baidu, един от софтуерните колоси, който ръководи най-голямата търсачка в Китай, неотдавна пусна чатбота Earnie Bot за стеснен брой консуматори. DAMO на Alibaba е в стадий на вътрешно тестване и създаване на собствен чатбот. Компанията JD започва ChatJT. Университетът „ Фудан “ в Шанхай към този момент пусна MOSS чатбот за обществено тестване.

Други софтуерни компании като ByteDance, NetEase и Huawei също оповестиха проектите си да се включат в конкуренцията и да работят по сходни артикули и услуги.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР