Темповете на помощта, предоставяна от партньорите на Украйна, трябва да

...
Темповете на помощта, предоставяна от партньорите на Украйна, трябва да
Коментари Харесай

Зеленски: Русия вече изпада в паника на бойното поле

Темповете на помощта, предоставяна от сътрудниците на Украйна, би трябвало да подхождат на темповете на нашето придвижване . Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в ново видеообръщение, представено от " Укринформ ".

Днес организирах следващото съвещание на Щаба на Върховния главнокомандващ - събираме се всякога, когато имаме значими вести от фронтовата линия, сподели той и направи постоянния обзор на дейностите на бойното поле.

В Харковска област стабилизираме ситуацията , задържаме позициите си. Толкова крепко, че окупаторите изпадат в осезаема суматоха. Предупредихме, че съветските бойци в Украйна имат единствено две благоприятни условия: да избягат от нашата земя или да се предадат. Колаборационистите имат сходни разновидности - или ще се опитат да избягат, а дали Русия ще ги допусне на територията си, макар че им е дала паспортите, следва да забележим, или сътрудниците ще бъдат наказани по настоящото законодателство на Украйна.
 Зеленски: Цялата Украйна би трябвало да бъде свободна
Зеленски: Цялата Украйна би трябвало да бъде свободна

Затишието след поредност победи на фронта е подготовка за нов успех, съгласно украинския президент

Важното е, че на срещата беше разисквана ситуацията по държавната граница и защитата на нашата граница. Държавата ще обезпечи цялата нужна власт за отбрана на границата ни, увери той.

Ние сме доста деликатни към обезпечаването на нашите бойци в навечерието на зимата.  Сега темпото е доста значимо. Темповете на стабилизиране в освободените региони. Темпът на придвижване на нашите войски. Темповете на възобновяване на естествения живот на освободената територия и на поддръжка от сътрудниците. Говорим за това почтено - темповете на оказване на помощ на Украйна би трябвало да подхождат на темповете на нашето придвижване. Това също беше прегледано през днешния ден на съвещанието, сподели още той.
 Четирима медици починаха при обстрел на психиатрия в Харковска област
Четирима медици починаха при обстрел на психиатрия в Харковска област

В Чугуев е убито 11-годишно момиче

Припомняме, че през днешния ден административни центъра в региона на Херсон, ситуиран в южната част на страната до Крим.

Зеленски е изискал армията и локалните управляващи да се приготвят за този ход. Това разкрива последният декрет, оповестен на уеб страницата на президента.

В същото време по-рано денем заместник-началникът на назначената от Москва администрацията на Херсон написа в " Телеграм ", че районът е под цялостен надзор на Русия и няма намек, че е допустимо навлизането на противников сили.

Непрекъснатите украински офанзиви по съветските наземни информационни линии през река Днепър в западната част на Херсонска област наподобява оказват все по-голямо влияние върху съветските доставки на десния бряг - последните отчети сочат дефицит на храна и вода в окупирания от руснаците град Херсон и най-малко краткотрайно намаляване на съветския артилерийски огън.

Освен това в някои браншове на съветската фронтова линия са се сринали, което е разрешило нахлуване на украинските войски, показват от ISW и допълват, че украинските сили евентуално ще си върнат огромна част, в случай че не и цялата западна Херсонска област през идващите седмици, в случай че продължат да пресичат съветската логистика и да не престават настъплението си.
 Москва: Западът се разочарова от Зеленски, към този момент не чака победа в Украйна
Москва: Западът се разочарова от Зеленски, към този момент не чака победа в Украйна

Съединени американски щати и Европейски Съюз не желали да носят отговорност за провалянето

Русия обаче направи остро изказване, омаловажаващо украинските триумфи. 

Западът демонстрира, че не желае да бъде държан виновен за провалянето в Украйна, заявявайки, че от украинския президент Володимир Зеленски зависи дали да организира договаряния. Това твърди ръководителят на съветския парламент Вячеслав Володин.

" От Вашингтон и Брюксел идва нова реторика: въпросът за договарянията за спокойно споразумяване на спора в Украйна зависи напълно от Зеленски. Преди това упорстваха за противоположното - твърдяха, че спорът би трябвало да се взема решение извънредно на бойното поле. Те обаче схванаха, че със Зеленски няма да има победа. И не желаят да носят отговорност за провалянето ", написа той в " Телеграм ".
 Съединени американски щати признали за експорт на патогени и биоматериали от Украйна, твърди Русия
Съединени американски щати признали за експорт на патогени и биоматериали от Украйна, твърди Русия

Провеждани са проучвания върху военни, украинци с ниски приходи и пациенти в психиатрии

По думи на Володин въоръжените сили на Украйна не са оправдали упованията на Съединени американски щати и Европейски Съюз. " Зеленски даде обещание победа. Резултатът разочарова западните спонсори ", означи той.

Според ръководителя на Руската дума вътрешнополитическата обстановка в Съединени американски щати и Европейския съюз принуждава техните чиновници да реагират.

" Американците и европейците започнаха да показват своята позиция по отношение на събитията в Украйна. Те не желаят да заплащат от джоба си за политиката на война. Инфлация, растящи цени, проблеми с енергийните запаси и други компликации, с които се сблъскват, няма по какъв начин да не ги тревожат на прага на зимата ", отбелязва Володин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР