Температурите започват да се повишават и през следващата седмица се

...
Температурите започват да се повишават и през следващата седмица се
Коментари Харесай

Очаква се затопляне на Балканите

Температурите стартират да се покачват и през идната седмица се чакат стойности до 15 - 16 градуса

И през днешния ден в Предбалкана и високите западни полета ще продължи да вали сняг и ще се образува нова снежна завивка. В Дунавската низина и Лудогорието преваляванията ще са от дъжд и сняг, като има условия и за поледици. В южната половина от страната ще бъде дъждовно и тук-там количествата ще са обилни.

Максималните температури ще са сред 1° и 6°. В София - към 3°. Ще духа сдържан, в източните региони - до мощен североизточен вятър.

През нощта в Северна България ще продължи да превалява слаб сняг, в югоизточните региони - слаб дъжд. Ще бъде съвсем безшумно, а минималните температури ще са сред 0° и 5°. В София - към 3°.

Утре дневните температури ще се покачат, спрямо през днешния ден и оптималните ще са сред 3° и 8°, в София - към 7°. Над Западна и Централна България ще е без превалявания, а след обяд над югозападните региони от страната и облачността краткотрайно ще се раздра. На изток през целия ден ще превалява слаб дъжд.

Ще духа слаб, в източните региони и по Черноморието - до сдържан вятър от север-североизток. И край морския бряг ще бъде облачно и с превалявания от дъжд. По-значителни количества се чакат по южното крайбрежие.

В планините ще се задържи облачно, мъгливо и с превалявания, над към 1700 метра от сняг. Ще духа слаб, по високите и открити елементи - сдържан вятър от юг.

Максималните температури и там ще се покачат и в курортите се чакат сред 0 и 3 градуса, на Банско - към 6.

Затопляне се чака и на Балканите. Над по-голямата част от полуострова ще доминира облачно време. Преди обяд към момента на доста места в северните и източните региони ще има превалявания, най-вече от слаб дъжд.

У нас, облачното време ще се задържи и през почивните дни, и при започване на новата седмица. Ще има слаби превалявания от дъжд, само че температурите ще стартират да се покачват и в сряда тук-там се чакат стойности до към 15°-16°.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР