Температурите в страната ще са предимно от минус 3 до

...
Температурите в страната ще са предимно от минус 3 до
Коментари Харесай

Топло време сега, но от събота – сняг и студ

Температурите в страната ще са най-вече от минус 3 до плюс 2 градуса, в София е към минус 3.

Днес ще доминира слънчево време, само че по здрач от запад облачността ще стартира да се усилва. Ще духа слаб до сдържан южен вятър, а оптималните температури ще са най-вече сред 6 и 11 градуса, в София – към 8.

В планините ще доминира слънчево време. По-значителни нараствания на облачността ще има над западните региони. Ще духа сдържан и мощен югозападен вятър. С него дневните температури доста ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще е към 7 градуса, на 2000 метра – към 1.

Утре ще е най-вече облачно и тук-там ще превали слаб дъжд. Дневните температури ще доближават 15-16 градуса. Само тук-там в котловините на  Западна България ще бъде по-хладно със стойности към 5-6 градуса, поради мъглите, предава бТВ.

И в петък ще се задържи относително топло. Облачността ще е по-често забележителна и на обособени места отново ще има слаби превалявания от дъжд. В края на петъчния ден от северозапад ще стартира да нахлува леден въздух.

В събота температурите внезапно ще се намалят и ще вали сняг. Очакваме обилни количества тук-там и ще се образува нова снежна завивка. В Северна България, както и по планинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. В неделя преваляванията ще отслабват и стопират, само че ще бъде студено.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР