Температурите в Северна Европа чупят рекорди, което накара скандинавците да

...
Температурите в Северна Европа чупят рекорди, което накара скандинавците да
Коментари Харесай

Рекордни температури в Северна Европа за май

Температурите в Северна Европа чупят върхове , което накара скандинавците да се топнат във фиордите много преди формалното начало на лятото през идващия месец, оповестява " Асошиейтед прес ".

В общината Етне, на западния бряг на Норвегия, живакът е блъснал 32,7 градуса по Целзий през вчерашния ден, което е безспорен връх за май .

В Дания май към този момент е счупил върховете за слънчево греене , като до сряда са регистрирани 348 часа, а през днешния ден (31 май) се чака да доближи 360 часа. Предишният връх е бил от 347 часа.

Досегашният температурен връх за май в Дания е бил 13,8 градуса приблизително, до момента в който в този момент ще бъде към 15-15,1 градуса .

" Причината за топлото време е това, че от началото на май в Северна Европа имаше високо налягане ", прецизираха от Метеорологичния институт на Дания.

Твърде рано е да са каже дали летните температури в Северна Европа по някакъв метод са свързани с световното стопляне , като от института показват, че " би трябвало да проучваме това доста повече ".

" Това, което можем да кажем, е, че виждаме по-високи температури през май от 2000 година насам ", прибавиха от института.

В южните елементи на Норвегия и Швеция са наложени забрани за палене на огън в горите и тревите

В Полша и Северна Германия се оповестява за извънредно парещ май , като земеделците се оплакват от вреди, породени от сухото време на култури като рапичното масло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР