Температурите в Испания продължават да се покачват и са на

...
Температурите в Испания продължават да се покачват и са на
Коментари Харесай

Рекордни за април жеги от 35-40 градуса тези дни в Испания

Температурите в Испания не престават да се повишават и са на път да счупят всички досегашни върхове, регистрирани през месец април. До края на седмицата в южната част на страната се чака да доближат 35-40 градуса, които са присъщи за юли и август, само че не и за пролетта, оповестяват от Държавната метеорологична организация.

Малко превалявания, високи температури и режим на водата, това са характерностите на все по-обширни територии в Испания. Топлият въздух, който към този момент стартира да навлиза в страната, ще докара до извънредно високи стойности на термометрите, предизвестяват метеоролозите.

В долината на Гуадалкивир и Севиля се чакат към 40 градуса, а в градове като Хаен, Кордоба, Гранада и Мурсия може да доближат 35 градуса. Единствено най-северната част от страната ще резервира естествените за сезона температури, съобщи кореспондентът на БНР.

Около Пиренеите даже ще бъде облачно, само че в Каталуния ще надвишават с цели 15 градуса междинните за месеца. Във Валенсия се чакат няколко дни, които ще бъдат най-топлите от 1950 година насам за този интервал от годината, като даже и навътре в самостоятелния район ще надвишават 30 градуса.

Толкова ще бъдат и в Кастилия Ла Манча и Естрамадура. Местните управляващи дружно с Червения кръст към този момент са готови да обезпечат вода на жителите и да разположат пунктове за първа помощ на разнообразни места в най-топлите градове.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР