Температурите в части от света станаха толкова горещи миналата година,

...
Температурите в части от света станаха толкова горещи миналата година,
Коментари Харесай

Миналогодишните морски горещи вълни бяха безпрецедентни, принуждавайки изследователите да създадат 3 нови нива на предупреждение за избелване на коралови рифове

Температурите в елементи от света станаха толкоз горещи предходната година, че накараха някои региони на океана да изпитат гореща вана -високи температури, които убиха главните коралови рифове. Ситуацията беше невиждана дотам, че откривателите трябваше да прибавят три нови равнища към система за предизвестие за избелване на корали в опит да защитят по-добре морския живот.

Програмата за наблюдаване на кораловите рифове на Националната администрация за океаните и атмосферата, която употребява спътници и модели за наблюдаване на системи от коралови рифове по целия свят, съобщи, че е обновила своята система за предизвестие за избелване „ в отговор на невижданите морски горещини през 2023 година “.

„ Ревизираната система дава спомагателни детайлности, с цел да помогне на шефовете на кораловите рифове да се приготвят и да подхващат дейности по време на рисков топлинен стрес “, се споделя в програмата в обществените медии.

Избелването на коралите поражда,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР