Температурите в 13 града по света могат да надхвърлят покачване

...
Температурите в 13 града по света могат да надхвърлят покачване
Коментари Харесай

Повишаващите се трайно температури плашат учените все повече

Температурите в 13 града по света могат да надвишават повишаване с 2 градуса Целзий след 2020 година, съобщи Ройтерс, базирайки се на нов отчет.

Докладът, направен от консорциума Ърбан Клаймит Чейндж Рисърч Нетуърк, е показан в град Едмънтън, Канада . Експертите не крият опасенията си, че човечеството няма да успее да реализира задачата, заложена в Парижкото съглашение за климата за ограничение на световното стопляне до края на века до 1,5 или най-много до 2 градуса Целзий.

Данните от новия отчет чертаят още по-тревожна картина . Още през околните години температурите в доста градове по света могат да се покачат до стойности , надхвърлящи този предел.

Сред стотиците градове, включени в отчета, най-сериозно покачване на температурите след 2020 година се чака в белгийския град Льовен . Следват Женева (Швейцария) , където специалистите предвиждат повишаване с 2,5 градуса Целзий, и Шънджън (Китай) и Цукуба (Япония) - с по 2,3 градуса Целзий.

Авторите на отчета регистрират също, че бурите, наводненията и други рискови проявления , свързани с климатичните промени , засягат по-сериозно градовете, в сравнение с са планували учените.

Резултатите от отчета би трябвало да послужат за увещание, че градовете се нуждаят от ефикасни тактики , с цел да противодействат на резултатите от климатичните промени, имайки поради, че единствено в " шепа случаи " температурите няма да се покачат до стойности, надхвърлящи 1 градус Целзий.

Експертите припомнят, че към половината от международната популация живее в градски региони, като се чака до 2050 година градското население на планетата да се усили до 66%.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР