Температурите ще са без съществен дневен ход - минималните ще

...
Температурите ще са без съществен дневен ход - минималните ще
Коментари Харесай

Готови ли сте за нова порция студ? Очакват се снежни виелици в някои части от страната

Температурите ще са без значителен дневен ход - минималните ще бъдат сред минус 3° и 2°, в София - към минус 2°, а оптималните сред 0 и 6 градуса, в София - към 2°.

Днес ще вали на повече места в Северна България, а в Североизточна количествата ще са обилни. Вятърът ще е до сдържан от север-северозапад, в Източна България краткотрайно мощен. В Лудогорието и Добруджа ще има условия за виелици и навявания. В Южна България ще бъде съвсем без превалявания, там тук-там и облачността ще се раздра.

По Черноморието ще бъде облачно с превалявания от дъжд, които до обяд в доста региони ще се примесват и ще преминат в сняг. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат сред 2 и 5 градуса. Температурата на морската вода е 9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, вечерта ще стартира да отслабва.

В планините ще бъде най-вече облачно и мъгливо. Ще има превалявания от сняг, по-интензивни в Централна и Източна Стара планина и там също ще има условия за виелици и навявания. Вятърът ще е сдържан до мощен от север-северозапад, по най-високите върхове на Рила и Пирин от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 3°, на 2000 метра към минус 7°.

В неделя ще се задържи облачно, само че преваляванията ще отслабват и ще стопират. Вятърът ще е слаб до сдържан от северозапад. Минималните температури ще бъдат сред минус 5 и 0 градуса, а оптималните сред 0° и 5°.

В понеделник вятърът ще е най-вече слаб, от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, постоянно забележителна, само че единствено на обособени места, основно в планинските региони, ще има слаби превалявания от сняг. Температурите ще останат без основна смяна.

Във вторник северозападният вятър краткотрайно ще се усили, а тук-там ще превали слаб сняг.

В сряда ще бъде прохладно, само че вероятността за превалявания е дребна, ще има и повече разкъсвания и понижения на облачността. Сутринта ще е по-студено с минимални температури сред минус 8° и минус 3°, дневните ще се покачат и в множеството места ще бъдат сред 3 и 8 градуса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР