Температурите продължават да се повишаватПостепенното затопляне продължава - 30° достигнаха

...
Температурите продължават да се повишаватПостепенното затопляне продължава - 30° достигнаха
Коментари Харесай

Къде ще вали до края на седмицата у нас?

Температурите не престават да се покачват

Постепенното стопляне продължава - 30° доближиха температурите през днешния ден в Русе и Свищов, 29 в доста региони от страната, предава

По-хладно беше обичайно на морския бряг, както и в София, където оптималната ритъм. е 26°.

Още малко по-топло ще бъде на следващия ден - оптималните температури ще са от 27° до 32°, в София - към 27°. Ще се задържи и най-вече слънчево. Ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток.

По-хладно ще остане и на следващия ден по Черноморието с оптимални температури от 24° до 26°, близки до температурата и на морската вода. Там също ще доминира слънчево време, в композиция със слаб до сдържан югоизточен вятър. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Предимно слънчево ще бъде времето и в планините и единствено на обособени места. в масивите от Западна България едва ще превали.

Вятърът ще е слаб с посока от югоизток, по най-високите елементи – сдържан, от северозапад. Максимални температури в курортите - от 15° на Алеко до 27° в Банско.

И към времето в Европа - проливни превалявания и гръмотевични стихии ще има в централните елементи от континента. Дъждовно и прохладно ще бъде във Франция. Ще вали и във Англия, Италия, както и в северозападните региони от Балканския полуостров.

Валежи се чакат и у нас, още във вечерните часове в петък в Северозападна България, а в събота на доста места в страната, по-интензивни в северната половина.

В неделя ще вали основно в Южна България, само че почналото намаляване на температурите ще продължи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР