Температурите през месец януари 2023 ще бъдат по-ниски от нормата.

...
Температурите през месец януари 2023 ще бъдат по-ниски от нормата.
Коментари Харесай

Свърши хубавото време: Валежи и голям студ ни очакват през я...

Температурите през месец януари 2023 ще бъдат по-ниски от нормата. Но все пак през месец януари ще има и топли дни, само че ще изобилстват ледените. През месеца температурите в Северна България и високите полета ще се движи сред минус 10 до плюс два градуса. По поречието на река Струма температурите ще бъдат от минус 6 до плюс 4 градуса, а в планините от минус 15 до 0 градуса.

Какви превалявания да чакаме през месец януари 2023 година?

Ще вали повече от нормалното. В равнинните полета преваляванията ще са към 90 литра на квадратен метър, а в планините ще варират сред 150 и 160 литра на кв.м. Снежната завивка ще бъде прелестна за феновете на зимните спортове.

Няма да липсват мъгли през месеца. Валежите ще са всекидневно доста. Ще бъде студено и с повсеместни валежи от сняг. Ще има слънчеви дни, само че те ще бъдат напълно малко. В началото на месеца ще има ледени дни, и ще е доста студено, като температурите ще доближават от минус 14 минус до минус 16 градуса. Най-високите температури се чакат да доближат до 14-16 градуса, а най-ниските до минус 20 - минус 22 градуса.

А каква е продължителността на деня през месец януари 2023 година?

През месец януари денят стартира да се усилва с 51 минути и ще е 9 часа и 58 минути, в края на месец януари 2023 година. Можем самоуверено да кажем, че месец януари 2023 година ще бъде най-студеният месец за 2023 година. Очакваме мощни ветрове от североизток и Северозапад. Те ще провокират снеговалежи и доста  трайна снежна завивка, а в полетата  на  Североизточна България ще има и навявания.

Каква прогноза да чакаме за времето през месец януари 2023 година?

Очакванията са за температури по-ниски от естественото. А преваляванията ще са повече от нормата.

Ще има ли слънчеви дни през 2023 година януари месец?

Мъгливите и облачните дни през януари 2023-та ще доминират. Слънчевите дни ще бъдат сред 4 и 5 на брой. Облачното време ще участва в 15-18 дни, валежните дни ще са към осем.

Нека разгледаме времето през първата десетдневка на месец януари 2023 година.

В п ървата десетдневка на януари 2023 година ще  преобладава студено време. То ще се характеризира с дъждовни и снеговити дни. Снежната завивка ще се задържа сред пет и седем дни по високите елементи на западна България.

Какво време ще бъде през втората десетдневка на месец януари 2023 година?

Очаква ни доста студено време. Ще вали сняг. Снежната завивка ще се задържи трайно. Очакваните температури през втората десетдневка на януари 2023 ще се характеризират в диапазона сред минус 8 и минус 15 градуса.

Времето през третата десетдневка на месец януари 2023 година ще бъде студено, само че има една обнадеждаваща вест. След като температурите през третото десетдневие доближат до минус 15 градуса, към 22 януари, те ще стартират леко да се повишат. Но преваляванията ще продължат. Те ще бъдат над нормата за месец януари.

Най-високите температури през месец януари 2023 година ще са сред 9 и 12, а най-ниските сред минус 11 и минус 20 градуса. През януари 2023 чакаме да има най-вече превалявания

Очакваме в края на месеца температурите да се намалят до минус 22 градуса. Прогнозираме мощни превалявания от сняг, съпроводени с огромни навявания и преспи. Такова време ще доминира в североизточните региони на страната. Прогнозата ни е за един доста леден и доста снежен месец януари 2023 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР