Температурите паднаха до -14 градуса през нощта през нощта, след

...
Температурите паднаха до -14 градуса през нощта през нощта, след
Коментари Харесай

Температури от -14 градуса по Целзий в Обединеното кралство с предупреждения за сняг и лед

Температурите паднаха до -14 градуса през нощта през нощта, откакто талази от арктически въздух не престават да се движат през Обединеното кралство, написа „ BBC “.

Вечерта на вторник беше най-студената януарска нощ от 2019 година насам, оповестиха от Метрополитен. Лошите условия и забележителният снеговалеж принудиха учебните заведения в Шотландия и Северна Англия да затворят във вторник на фона на предизвестия с жълт код за лед и сняг в четирите страни в Обединеното кралство. Според синоптиците през нощта против сряда може да бъде записана най-студената януарска температура от 14 години насам. До края на деня в петък по високите елементи на Северозападна Шотландия може да натрупа над 40 см сняг , защото зимното време продължава, оповестиха от метеорологичната работа.

Очаква се снегът, кишата и дъждът да продължат да покриват северните елементи на Обединеното кралство, макар че ще има и слънчево време. Силни студове и заледяване са евентуални в съвсем цялата страна, като специалистите предизвестяват за рискови тротоари и пътища. Най-ниската температура от -14 градуса по Целзий е регистрирана от Метрополитен в Далвини в Шотландските планини.

Във вторник синоптиците оповестиха, че през нощта температурите в заснежените елементи на Шотландия може да паднат до -15 градуса, което ще направи нощта най-студената януарска нощ от 2010 година насам. Синоптикът от Met Office Лиъм Еслик съобщи:

„ Това към момента е една от най-студените януарски нощи през последните пет години . “

„ Въпреки че не станахме очевидци на най-ниската температура през нощта, изцяло допустимо е да я забележим още веднъж тази нощ. Така че несъмнено към момента е на дневен ред през идващото денонощие.

Най-ниската температура до момента през тази зима беше -12,5 градуса в Алтнахара при започване на декември. През януари 2010 година в същото селце в Шотландските планини беше регистрирана температура от -22,3 градуса.

Според прогнозите температурите в по-голямата част от Шотландия ще останат негативни или по-ниски през целия ден в сряда. Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство издаде предизвестие за студено време за Англия тази седмица, което значи, че се чака NHS да бъде подложена на спомагателен напън, а възрастните хора могат да бъдат изложени на по-голям риск .

Ледените ветрове , които духат от Арктика тази седмица, доведоха до спад на температурите с 5 до 6 градуса под междинните за това време на годината. Метеорологичната работа издаде три жълти предизвестия за времето в сряда. Те са следните:

  • Предупреждение за сняг и лед в Северна Ирландия и Северна Шотландия до 23:59 ч. по Гринуич в сряда
  • Предупреждение за лед за южна Шотландия до 12:00 ч. в сряда
  • Предупреждение за сняг и лед за Северна Англия и Северен Уелс до 12:00 ч. в сряда

В четвъртък още две жълти предизвестия за сняг и лед обгръщат огромна част от същите райони, като се изключи някои източни региони на Англия и Шотландия и южните елементи на Северна Ирландия. Обединеното кралство се приготвя за минусови температури до уикенда, като във вторник бяха затворени над 100 учебни заведения в Шотландия и десетки в Мърсисайд. Всички учебни заведения в Шетланд бяха затворени, повече от 50 бяха затворени в Хайлендс, а някои места в Абърдийншър също бяха наранени, макар че някои учебни заведения там бяха отворени още веднъж.

В понеделник в северните и източните елементи на Шотландия падна „ по-голямата част от снега , като на летището в Абърдийн натрупаха 15 см сняг . Главният метеоролог на Метрополитен Анди Пейдж предизвести за условия на снегонавявания и виелици .

На юг от границата Съветът на Ливърпул съобщи, че изискванията са имали широкообхватно влияние във вторник, като личният състав е бил изпратен да почиства снега към учебни заведения, лечебни заведения и транспортни възли.

Националните железници предизвестиха, че през цялата седмица може да има разстройства във влаковата мрежа. Студеното време се отрази и на футболната стратегия във вторник, като бяха анулирани мачовете от Националната лига на Олдъм, Халифакс, Саутенд, Уокинг и Йорк, както и мачът на Мансфийлд против Форест Грийн Роувърс във Втора лига.

В резултат на студеното време допълнително от 220 пощенски региона , където се чака температурите да бъдат под нулата за цяла седмица, бяха задействани автоматизирани заплащания от 25 лири за семействата, получаващи избрани помощи.

Помощта за разноските за отопление на семействата, които имат право на това, се ползва и в някои елементи на Уелс и Северна и Източна Англия.

В очакване на петъчното време и по-късно Крис Фокс от BBC Weather съобщи:

„ Снегът в Шотландия ще стартира да се лимитира до хълмовете, защото температурите ще стартират да се повишават с по няколко градуса. За тези, които не обичат студеното време, ще настъпи огромна смяна този уикенд, когато времето ще стане доста по-меко.

Той продължава:

„ Тази смяна ще бъде съпроводена от доста мощни, евентуално разрушителни ветрове, а също по този начин ще се върнат и интервали на проливни дъждове. Наводненията, които имахме при започване на годината, може да наподобяват от дълго време за мнозина, само че защото земята остава наситена, ще би трябвало да бъдем деликатни за риска от наводнения, който може да донесе всеки мощен дъжд.

Към 05:00 ч. в сряда в Англия бяха в действие 20 предизвестия за наводнения , което значи, че наводненията са евентуални, и 65 предизвестия за наводнения, което значи, че наводненията са вероятни.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР