Температурите днес рязко и съществено ще се понижат и в

...
Температурите днес рязко и съществено ще се понижат и в
Коментари Харесай

Обилни снеговалежи, виелици и навявания и днес

Температурите през днешния ден внезапно и значително ще се намалят и в доста региони от страната ще останат под нулата. В Предбалкана и в източните региони ще има значителни снеговалежи и ще се образува снежна завивка.

В Добруджа и Лудогорието, както и по планинските проходи, остават изискванията за виелици и навявания. Ще бъде доста прохладно с краткотрайно мощен вятър от север-североизток, в Източна България с пориви до към 90 км/ч.

Облачно и мъгливо ще бъде в планините. На доста места ще вали сняг, с по-значителни количества в Стара планина, Странджа и тук-там в Рило-Родопска област. Ще духа мощен, по билата краткотрайно плевел вятър от север-североизток и по планинските проходи ще има навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 8°, на 2000 метра - към минус 13°.

В понеделник ще вали към момента основно в Източна България, само че ще остане прохладно, а захлаждането ще продължи. С понижението на облачността през идващите дни заран ще бъде доста студено с минимални температури тук-там до минус 14° - минус 15°.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР