Температурите чувствително ще се повишат, но и през деня максималните

...
Температурите чувствително ще се повишат, но и през деня максималните
Коментари Харесай

Температурите тръгват нагоре в следващите дни

Температурите сензитивно ще се покачат, само че и денем оптималните в курортите ще останат под нулата - м/у минус 7° и минус 4°.

Много студено беше тази заран, с най-ниските минимални температури от последните дни - в Самоков минус 23°, Севлиево минус 22°, в София – минус 16°, на морския бряг – към минус 5°.

Но регионите с негативни оптимални температури през днешния ден са доста по-малко, в Благоевград и Кюстендил – минус 1°, София – минус 5°, Драгоман - минус 7°. Опасно студено остана за следващ ден в планините – на Мусала минус 20°.

Температурите на следващия ден ще бъдат по-високи, в сравение с през днешния ден, минималните - от минус 4° до минус 13°, в София - към минус 12°, оптималните към този момент в цялата страна над нулата, сред 1° и 6°. Ще има променлива, постоянно забележителна облачност, само че ще бъде съвсем без превалявания. Ще духа сдържан северозападен вятър.

Затопляне следва и на морския бряг, само че ще остане прохладно и през по-голямата част от деня - облачно. На обособени места е допустимо да прехвърчи сняг.

По-често облачно ще бъде и в планините, на обособени места със слаби превалявания от сняг. Ще остане доста прохладно със мощен северен вятър.

Затопляне се чака и на всички места на Балканите, а след изобилните снеговалежи, на следващия ден в Гърция ще бъде слънчево. По-значителна облачност и слаби валежи от сняг ще има в планинските региони от полуострова, както и в Сърбия.

С оптимални температури под нулата и снеговалежи ще бъде и на следващия ден в Източна Европа. Обилни снеговалежи ще има и в западните региони на Норвегия. Затопляне се чака на Британските острови и в Испания.

През идващите дни температурите и у нас ще продължат да се покачват, по-съществено в петък, когато ще има стойности над 10°. Ще остане прохладно и по-често облачно, само че без основни превалявания.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР