Температури до 45 градуса се очакват в Испания в днешния

...
Температури до 45 градуса се очакват в Испания в днешния
Коментари Харесай

Жега в Испания - до 45 градуса!

Температури до 45 градуса се чакат в Испания в днешния най-топъл ден от втората гореща вълна за лятото. Предупреждения от друга степен са издадени за 30 района в 12 самостоятелни области на Испания, най-високи стойности с изключение на в всекидневно засегнатия южен район Андалусия се чакат в Арагон със столица Сарагоса.

С оранжев код са Севиля, Хаен, Малага, Мурсия, Балеарските острови, Толедо, обширни елементи от Каталуния, както и столицата Мадрид.

Властите предизвестяват да не се излиза в най-горещите часове и да се пие доста вода. От незабавните центрове означават, че се усилва потокът от пациенти, като най-уязвими групи са децата под пет години и възрастните. Това е втората вълна това лято с рискови горещини в Испания. Очаква се най-малко отчасти да стартира да отстъпва в четвъртък.

Миналата година - най-топлата, откогато се води статистика, смъртността в Испания се е повишила с 20 на 100 сред май и август поради високите температури. В европейско изследване по този индикатор Испания е на второ място след Италия, където горещините предходната година са причина за гибелта над 18 000 души. В Испания са починали над 11 300 души.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР