Температурата в Пекин надхвърли 40 градуса за първи път от

...
Температурата в Пекин надхвърли 40 градуса за първи път от
Коментари Харесай

Гореща вълна: 40-градусови жеги обхванаха Пекин

Температурата в Пекин надвиши 40 градуса за първи път от 2014 година, като локалните управляващи в китайската столица предизвестиха, че времето през уикенда ще бъде доста топло. Северен Китай към този момент беше връхлетян от горещи талази преди седмица.



Метеорологична станция в южните околности на Пекин е записала 40,1 градуса в 13:25 ч. локално време. За последно температури, превишаващи 40 градуса, бяха регистрирани в китайската столица на 29 май 2014 година, сочат данни на общинската метеорологична работа.

Тази заран в града с население от близо 22 милиона души беше разгласен оранжев код за рисково време - предизвестие от втората най-висока категория. От през днешния ден до събота температурите може да се покачат до 39 градуса в множеството елементи на китайската столица.



Миналата седмица Пекин, Тиенцзин, Хъбей и Шандун в Северен и Източен Китай бяха наранени от горещо време. Това накара локалните управляващи да усилят напъните си, с цел да опазят реколтата, да обезпечат сигурността на туристите и да преустановят работата навън през най-горещата част на деня.

Националното метеорологично бюро издаде предизвестие за гореща вълна съвсем две седмици по-рано от нормалното за предходни години, защото в градовете в Северен Китай бяха регистрирани нови температурни върхове за юни, отбелязва Ройтерс.



Последната серия от горещини, която съответствува с дългия уикенд на Фестивала на драконовите лодки в Китай, ще засегне и северния китайски район Вътрешна Монголия и западния район Синцзян, заяви Китайската метеорологична администрация.

В Китай има четиристепенна система за предизвестие за времето. Тя се отбелязва с цветове, като аленият демонстрира, че обстановката е изключително тежка. Надолу по скалата следват оранжевият, жълтият и синият цвят.



Предупреждение с оранжев код се издава, когато оптималната температура надвиши 40 градуса в границите на един ден или оптималната температура остане над 37 градуса в продължение на два поредни дни.



фотоси: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР