Температурата на въздуха е паднала до 33 градуса под нулата

...
Температурата на въздуха е паднала до 33 градуса под нулата
Коментари Харесай

Балканите в плен на студ и сняг, в Турция температурата падна до минус 33 градуса

Температурата на въздуха е паднала до 33 градуса под нулата в Източна Турция тази нощ, оповестява държавната телевизия ТРТ Хабер.
Най-ниската температура е измерена в източния окръг Агръ.
Голяма част от Турция е в плен на снега. Метеорологичната работа разгласи жълт и оранжев код в 49 града на страната по отношение на предстоящите през днешния ден снеговалежи.

Привечер се чака сняг да завали и в Истанбул, където преваляванията ще продължат до сряда. Температурата на въздуха ще падне още повече, предвиждат метеоролозите.
Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу прикани жителите да не излизат на открито с персоналните си коли и да бъдат внимателни, осведоми електронното издание на в. " Хюриет ".

Студ, сняг и мощен вятър се чака да господстват и в Гърция от през днешния ден до сряда, заяви гръцкият " Катимерини ".
Нахлуващият към страната леден фронт ще донесе ниски температури, значителни снеговалежи и вихрушка. Максималните температури няма да надвишават три градуса над нулата. Особено мощно зимното време ще бъде почувствано в централните и северни елементи на страната.

Сняг в идващите дни се чака да падне и в Егейска Гърция и Източен Пелопонес, на Крит и Додеканезите.
В Албания учебните заведения ще бъдат във почивка от понеделник до сряда поради предстоящото студено време в страната, където метеоролозите плануват температурите да паднат до минус 17 градуса, заяви " Албениън дейли нюз ". Министърът на образованието уточни, че мярката е взета за да бъде предпазено здравето на децата.

Спирането на снеговалежите в югоизточната част на Албания беше последвано от доста намаляване на температурите, които варират от -10 до -13 градуса по Целзий. В страната бе маркирана и рекордно ниска температура от -17 градуса.
Министър-председателят Еди Рама осведоми в обществените мрежи, че работата по почистването на заснежените региони продължава с цялостна мощ.
Всички национални оси, които свързват Корча с други региони от района, са проходими. Движението към туристическите дестинации Дарда и Воскопоя е обикновено и няма потребност от вериги. Дебелината на снежната завивка в градските региони е до 10 см, а на надморска височина от 1000 метра - до 40 сантиметра. Блокирани от сняг са селата от община Виткук в Корча и там службите работят за отварянето на пътя за Панарит и Щиле, осведомят управляващите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР