Температурата на морската вода в момента е 9,5 градуса и

...
Температурата на морската вода в момента е 9,5 градуса и
Коментари Харесай

Повелителят на моретата Цанко Цанков се готви да преплува протока Кук като всеки ден плува в Бургас

Температурата на морската вода сега е 9,5 градуса и е идеална за тренировки. Това показа пред бТВ Цанко Цанков, откакто водещата на " Тази заран " по bTV Мария Цънцарова разкри, че той се приготвя за огромно предизвикателство. 

" Шампионът на Тихия океан, повелителят на моретата, българинът, сложил си за цел да покори седемте най-трудни маратона в света, тренира на бургаския бряг ", сподели тя преди да даде думата на кореспондента Лора Стаматис, с цел да разкрие за какво Цанко Цанков влиза в морето всяка заран измежду зима.

" Тези условия оптимално наподобяват тези в Тихия океан, където ще плавам през април при опита ми за историческо преплуване на протока Кук, който е един от седемте най-трудни плувни маратона в света ", показа бургазлията.

Обикновено упражняваме заран в басейна, а следобяд в морето, само че през днешния ден взехме решение да заменяем двете тренировки, добави той.

" Тази заран е малко по-топло от през вчерашния ден, само че температурата на морската вода е малко под 10 градуса. Толкова демонстрира термометъра на Цанков ", посочи Лора Стаматис. 

" Влизането за малко в студена вода се практикува от много хора, само че в маратонското плуване състезателят би трябвало да може да устоя дълги часове в вода с такава температура, което основава огромни опасности, те са най-много от хипотермия. Тя стартира в първите 6-8 минути ", изясни той.

" Започвам занапред тренировките, с цел да може организмът ми да се приспособи. Всичко зависи от психическата конфигурация. Когато ми е студено, си представям, че ми е топло ", показа плувецът. 

" Много калории би трябвало да се одобряват, с цел да се плува в студена вода. Задължително е да има по-голямо количество подкожни мазнини, които да основават изолираност и тялото да резервира топлината си ", добави той.

Трябва хората да имат фантазии и в никакъв случай да не се отхвърлят от тях, сподели още Цанко Цанков. 

Протокът Кук, който разделя Южния и Северния остров на Нова Зеландия, има дължина от 107 км, а в най-тясната си част е необятен 22 километра. Средната му дълбочина е 87 метра. Поради внезапните промени на времето и мощните ветрове, духащи най-вече от север, се смята за един от най-опасните протоци в света.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР