Темпът на специалната военна операция в Донбас ще бъде ускорен.

...
Темпът на специалната военна операция в Донбас ще бъде ускорен.
Коментари Харесай

Пушилин: Темпът на спецоперацията в Донбас ще бъде ускорен

Темпът на специфичната военна интервенция в Донбас ще бъде интензивен. Това сподели в ефира на телевизионния канал " Русия-24 " ръководителят на Донецката национална република Денис Пушилин, оповестява

„ Сега, като вземем поради всички фактори, които са подбудени от тежката обстановка, в която се намират хората, както и провокативните ограничения на украинския режим, в това число обстрела на Краматорск, считаме за належащо да засилим хода на освободителната интервенция “, добави още Пушилин.

„ Все още не мога да кажа в детайли, доста скоро всичко ще бъде допустимо да се види в действително време “, продължи Пушилин.

Пушилин разяснява още, че в региона на завода Азовстал в Мариупол има от 1500 до 3000 украински националисти.

" По наши калкулации в региона на Азовстал към момента има към няколко хиляди националисти. Цифрата, която звучи по-често в отчетите, към момента варира от 1500 до 3000 души ", съобщи Пушилин.

На 24 февруари Путин в отговор на молбата на водачите на републиките на Донбас за помощ разгласи специфична военна интервенция в Украйна, задачите на която са демилитаризация и денацификация на страната.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР