Темпът на създаване на милиардни стартиращи компании в Китай значително

...
Темпът на създаване на милиардни стартиращи компании в Китай значително
Коментари Харесай

Китай създава нови милиардни компании на всеки 4 дни

Темпът на основаване на милиардни започващи компании в Китай доста се забави през последното тримесечие на 2018 година, откакто най-големите софтуерни стартъпи ускориха своето владичество и стопанската система се забави.

Китай сътвори 97 " еднорога " с комбинирана оценка от 1.2 трлн. юана (178 милиарда долара) през предходната година в браншове от потребителския интернет до онлайн извършването на покупки и електрическите транспортни средства, съгласно отчет на консултантската компания Hurun, представен от Bloomberg.

Това значи, че е една милиардна започваща компания " се ражда " на всеки 3.8 дни. 11 са основани през декември, спрямо повече от 30 през предходните 3 месеца.

Инвестициите в софтуерни стартъпи се забавят, защото оценките се усилват, а стопанската система се задъхва. Пекин, внимателен към финансовите опасности, постанова репресии върху фирмите, раздаващи заеми по интернет, а пазарът на криптовалути се свива, защото цените спадат.

Вицепрезидентът на Alibaba Group Holding Джоузеф Цай предизвести предходната седмица, че оценките са " изкривени " и може да намалеят през идващите 6 до 9 месеца, изключително при прегряващи действия като шерването на колела.
 Еднорозите са доста по-често срещани в потребителския интернет и онлайн търговията на дребно
Еднорозите са доста по-често срещани в потребителския интернет и онлайн търговията на дребно

Компанията за рандеман на криптовалута Bitmain Technologies оглави листата на новите стартъпи за милиард $ с пазарна стойност от 50 милиарда юана (7.42 милиарда долара), по данни на Hurun.

Интернет кредиторите съставляват парче от останалата част от общата стойност, дружно с производителите на електрически коли като XPeng Motors Technology.

70% от 24-те еднорога, които са регистрирани на обществените тържища през 2018 година, са поскъпнали след общественото предложение. Но няколко високопрофилни дебютанта, като производителят на смарт телефони Xiaomi и колоса за интернет услуги Meituan Dianping, се търгуват много под първичната си цена.
 Най-големите китайски софтуерни еднорози обгръщат промишленостите от финтех и медиите до дронове
Най-големите китайски софтуерни еднорози обгръщат промишленостите от финтех и медиите до дронове

За разлика от основаната в Ню Йорк CB Insights, която сформира лист с компании от целия свят, Hurun се концентрира върху Китай и брои обособените компании и дъщерни сдружения на обществено търгувани корпорации като еднорози. Тя смята за такива логистичния отдел на JD.com и Suning Finance - клон на подкрепения от Alibaba търговец на дребно Suning Commerce Group Co.

Sequoia Capital, Tencent Holdings и IDG са трите водещи вложителя в еднорозите, като най-вече от тях се основават в Пекин, Шанхай и Хангжу. 186-те единорога, изброени от Hurun, са оценени на общо 5 трлн. юана (741.7 милиарда долара).

През последната година Tencent и основният противник на Alibaba активизираха разширението си, като вложиха или сътвориха бизнеси в области от облачните услуги до физическата търговия на дребно и развлеченията.
 На всеки 3-4 дни през 2018 година в Китай „ се ражда “ нов еднорог
На всеки 3-4 дни през 2018 година в Китай „ се ражда “ нов еднорог
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР