Темпът на поскъпване на недвижимите имоти в цял свят през

...
Темпът на поскъпване на недвижимите имоти в цял свят през
Коментари Харесай

ТОП 5 на най-изгодните градове за покупка на имот

Темпът на повишаване на недвижимите парцели в целия свят през 2017 година регистрира доста закъснение. Ако през 2016-а повишаването е било приблизително 6.6%, то през предходната година е 4.5%, регистрират анализатори на консултантската компания Knight Frank. „ Вина” за това в най-висока степен имат рестрикциите от страна на китайските управляващи към бизнесмените от тази страна. Също по този начин ехото на икономическата рецесия от 2008-а към момента е налице, въпреки този фактор да е с отслабващи функционалности. Централните банки на редица страни все по-често афишират повишение на лихвените проценти. Това води до повишаване на заемите, което лимитира опциите да клиентите да купуват жилища.

В същото време, в редица огромни градове цените на парцелите, както и преди, нарастват с двуцифрени проценти. Ето и ТОП 5 на градове с най-силно повишаване на жилищата:

1. Берлин – 20.5%

Няколко са аргументите немската столица да бъде отпред на класацията. Сред тях са бърз ритъм на повишаване на популацията, рекордно ниски равнища на безработица, постоянна стопанска система и висок интерес от страна на задгранични вложители.

Не единствено в Берлин повишаването е фрапантно. Тук влизат и редица други немски градове като Хамбург (+14.1%), Мюнхен (+13.8%) и Франкфурт (+13.4%).

2. Измир – 18.5%

Тук цените на недвижимите парцели директно зависят от икономическата обстановка в южната ни съседка. През последните години Турция демонстрира постоянен стопански растеж. В същото време тя става все по-привлекателна и за задгранични бизнесмени.

3. Рейкиявик – 16.6%

Няколко следващи години градът се намира в ТОП 5 на тези с най-силно повишаване. Безкрайният поток на туристи и развиването на стопанската система тласкат цените на квадратен метър жилищна повърхност нагоре.

4. Ванкувър – 16%

Цените на недвижимите парцели в Канада порастват с помощта на намаляването на лихвените проценти по ипотечните заеми и високото търсене на жилища. Държавата също по този начин се радва на висока известност измежду задграничните вложители, които избират да купят парцел в такива градове като Вакувър.

5. Хонг Конг – 14.8%

Макар градът да е най-скъпият в света, цените на парцелите там не престават забележителния си растеж. По мнението на специалисти това е най-предпочитаното място за вложителите, решили да вложат парите си в недвижимости.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР