Темите с високите цени, с газа, с Covid-19 ще участват

...
Темите с високите цени, с газа, с Covid-19 ще участват
Коментари Харесай

Евелина Славкова: Служебният кабинет ще има сериозна роля в предизборната кампания

" Темите с високите цени, с газа, с Covid-19 ще вземат участие в предизборната акция. Тя ще бъде със обществен профил. Има нараснало равнище на икономическа тревога поради идната зима... В огромна степен акцията ще е обичайната. Но в нея роля ще изиграе служебният кабинет ". Това сподели пред БНР социологът Евелина Славкова от проучвателен център " Тренд ".

И добави, че президентът Румен Радев е в комплицирана обстановка: " Той калкулира в себе си една аритметична задача - в случай че след 2 октомври не бъде излъчен постоянен кабинет, той би трябвало да ръководи още и то в месеци със съществени проблеми поради газовите доставки. Този по-агресивен език от страна на служебния кабинет към предходното държавно управление се дължи навръх тази калкулация. Това е моя догадка. Действията на служебния кабинет няма по какъв начин да не окажат въздействие върху изборните резултати ".

Социологът уточни, че е обезпокоително какъв брой хора ще отидат да гласоподават поради легитимността на избора. Според нея Политическа партия и Демократична България ще се явят настрана на изборите поради самочувствието на Промяната и чувството, че ще бъдат първа мощ. По думите ѝ Българска социалистическа партия са изправени в комплицирана обстановка поради липса на външна страна и поради това, че са били част от властта, а от това са претърпели загуби.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР