Темите на Meta временно блокират търсенията за Covid-19

...
Threads, нашумялото приложение за социални медии от компанията-майка на Facebook
Коментари Харесай

Threads, нашумялото приложение за социални медии от компанията-майка на Facebook Meta, се разпалва с блокирането на търсения за „коронавирус“, „Covid“ и други запитвания, свързани с пандемията.

Решението на технологичния гигант да блокира свързаните с коронавирус търсения в услугата му идва в момент, когато Съединените щати се справят със скорошен скок в хоспитализациите за Covid-19, според данни на CDC, и повече от три години след глобалната пандемия.

Новини за теми, блокиращи търсения, свързани с коронавируса, бяха съобщени за първи път от The Washington Post.

Говорител на Meta каза пред CNN, че компанията току-що започна да въвежда търсене по ключови думи за Threads в допълнителни страни миналата седмица.

„Функцията за търсене временно не дава резултати за ключови думи, които могат да показват потенциално чувствително съдържание“, се добавя в изявлението. „Хората ще могат да търсят по ключови думи като „COVID“ в бъдещи актуализации, след като сме уверени в качеството на резултатите.“

От понеделник търсенията в приложението Threads, извършени от CNN за „коронавирус“, „Covid“ и „Covid-19“, дадоха празна страница с текст: „Няма резултати“. Търсенето на „ваксина“ също не доведе до никакви резултати. Въвеждането на някоя от тези заявки в приложението Threads обаче предлага връзка, насочваща потребителите към уебсайта на CDC за Covid-19 или ваксинации, в зависимост от търсенето.

Meta не разкрива какви други търсения на ключови думи в момента не дават резултати.

 Логото на Threads върху лаптоп, разположен в квартал Бруклин в Ню Йорк, САЩ, във вторник, 11 юли 2023 г. Логото на Threads върху лаптоп, разположено в квартал Бруклин в Ню Йорк, САЩ, във вторник, 11 юли 2023 г. Габи Джоунс/Блумбърг/Гети изображения

Facebook на Meta и други социални медийни платформи се сблъскаха с противоречия в ранната част на пандемията за очевидното разпространение на дезинформация, свързана с Covid-19 онлайн.

Meta официално стартира Threads в началото на юли и приложението бързо събра повече от 100 милиона регистрации през първата си седмица след месеците на хаос в Twitter, който сега е известен като X. Но голяма част от шума изчезна донякъде в седмици, които последваха, когато потребителите разбраха, че платформата с голи кости все още няма много от функциите, които направиха X популярен сред потребителите.

Threads пусна своята много търсена уеб версия в края на миналия месец и търсенето по ключови думи преди около седмица. Но настоящите ограничения около нейната функция за търсене подчертават как платформата все още има някои пречупвания, които трябва да преодолее, преди да може напълно да замени търсенето и ангажираността в реално време, на което потребителите на социалните медии исторически са разчитали с X.

– Клеър Дъфи от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР