Теми от стратегическо значение в това число свързани с НАТО

...
Теми от стратегическо значение в това число свързани с НАТО
Коментари Харесай

Спешно! Байдън и Путин обсъждат по телефона теми от стратегическо значение

Теми от стратегическо значение включително свързани с НАТО ще бъдат разисквани през днешния ден по време на телефонен диалог сред американския президент Джо Байдън и съветския му сътрудник Владимир Путин. Разговорът е по самодейност на Путин.

Съгласието на Байдън да одобри поканата за диалога демонстрира готовността на администрацията му да продължи поетата тактика на директния разговор. Смята се, че и Путин вижда изгода от директната връзка.

Американската страна чака Русия да сложи въпроси, които я тревожат, и Съединени американски щати са подготвени да приказват по тези въпроси, оповестява поискало анонимност публично лице от администрацията на Байдън.

В същото време Америка чака подготвеност от Русия да приказва по тематики, които тормозят Съединени американски щати и съдружниците. Диалогът би трябвало да е въз основата на реципрочността, съобщи още лицето.

Вашингтон акцентира, че позицията на Америка е тясно координирана с европейските сътрудници.

Белият дом е подготвен и се надява да има дипломатическо решение, само че има подготвеност и за налагане на наказания, укрепване на НАТО в страни от Алианса и предоставяне на спомагателна помощ на Украйна – всичко това при положение на по-нататъшна съветска инвазия, която съгласно лицето може да докара до дестабилизация на сигурността в Европа и да наложи промени в разпределението на силите на НАТО, изключително по източния фланг.

Анонимното високопоставено лице съобщи още:

„ Президентът Байдън ще даде да се разбере, че има дипломатически път към деескалация на напрежението в района в случай че президентът Путин се интересува от поемането му. “

По информация на анонимното високопоставено лице все няма данни за значително евакуиране на съветски войски от границата с Украйна:

„ Бихме желали, несъмнено, да забележим понижаване на скупчването и завръщане на силите в регионите, в които те обикновено организират образования или регионите на дълготрайното си разрастване. “

Байдън и Путин ще приказват малко преди плануваните серии от диалози в Женева, където Съединените щати ще бъдат показани от държавни организации като Държавния департамент, министерството на защитата и на Съвета по вътрешна сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР