Теменужка Петкова от ГЕРБ направи коментар в кулоарите на парламента,

...
Теменужка Петкова от ГЕРБ направи коментар в кулоарите на парламента,
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: Прибързаните действия на ПП-ДБ тласкат държавата към нови избори

Теменужка Петкова от ГЕРБ направи коментар в коридорите на Народното събрание, откакто се организира гласоподаване на оставката на премиера Николай Денков. Според нея това са прибързани дейности от страна на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ).
 
Тя напомни, че водачът на ГЕРБ Бойко Борисов не участва в зала, защото на 6 и 7 март се организира конгресът на ЕНП. " Той наложително би трябвало да участва там, защото се взимат извънредно значими решения, дружно с него е и Мария Габриел ", уточни Петкова, представена от Дарик.
 
" На фона на всички тези от дълго време оповестени задължения, това преждевременно деяние на сътрудниците от ПП-ДБ за подаване на оставка и нейното гласоподаване в този момент и незабавно буди избрани съмнения ", уточни Петкова. Според нея не е ясно каква е задачата на тези прибързани дейности, дали да се употребява това, че Борисов и Габриел са в чужбина. 
 
" Това, което те демонстрираха е, че не желаят да се водят договаряния, по-скоро това, което те желаят, е може би да тласнат страната към избори, в противоположен случай не бих могла да си показва защо бе належащо това бързане. Предстояха и оценки на министрите, на фона на всичко това, е малко необичайно това, което вършат сътрудниците от ПП-ДБ ", уточни тя.
 
Петкова добави, че към момента никой от ПП-ДБ не ги е потърсил за водене на договаряния. Тя напомни, че основен договарящ е Мария Габриел. Според нея договарянията може да започват при първия вероятен за това миг, когато преговорният екип от ГЕРБ е в цялостен състав и когато от ПП-ДБ изразят подготвеност те да започват.
 
 Росен Желязков Росен Желязков Източник: Zonanews
След Петкова коментар направи и ръководителят на Народно събрание Росен Желязков. " Акад. Денков ясно и изрично съобщи, че ще подаде оставка на 6 март, когато се навършват 9 месеца мандат на това държавно управление. Вчера беше формалната конференция на ГЕРБ, подаването на оставката бе с единствена политическа цел - да затапи тази вест и тактически първата сряда от месеца е денят, в който всяка парламентарна група, която може да прави оферти, които не се гласоподават в залата. Тази сряда първи по последователност са ПП-ДБ. В момента, в който бе подадена оставката в деловодството на Народно събрание, бе направено предложение от ПП-ДБ да бъде първа точка от дневния ред. Това демонстрира, че има неустановеност какво би било държанието на техния сътрудник в ръководството, което пък демонстрира, че няма никакво доверие ", съобщи той.
 
Според него се е бързало с оставката, с цел да се види какво ще е държанието в залата, освен това, по думите му наложително внасяне на дневния ред на плана на решение. Желязков запита редно ли е преди да са се произнесли по направеното предложение, преди да са показали дата и час за консултациите, този въпрос да бъде предпоставен във времето с това бързане.
 
" Чудим се за какво и нежното доверие, което има, се вършат такива алегорични жестове, които подкопават това доверие и предпоставят диалозите, които могат да стартират още от петък нататък, когато Габриел е в страната ", уточни Желязков.
 
Той съобщи, че ще упорстват за приемане на онази формула на ръководство, която да подсигурява освен непоклатимост, само че и по думите му баланс и отчетност в обединението.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР