Тематичният воден парк, аквариум и океанариум Морски свят е евтаназирал

...
Тематичният воден парк, аквариум и океанариум Морски свят е евтаназирал
Коментари Харесай

Евтаназираха болен морски лъв, открит на магистрала в Сан Диего

Тематичният воден парк, аквариум и океанариум " Морски свят " е евтаназирал болен морски лъв, който беше избавен предходната година, откакто беше открит да се скита по оживените пътни артерии на Сан Диего, Калифорния, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Морският лъв, наименуван Фрийуей (Магистрала), получи името си, откакто през януари предходната година беше открит на автомагистрала 94 на няколко километра от брега.

Екипът на " Морски свят " в Сан Диего, който го води на безвредно място, сподели, че преди този момент странстващото животно е било видяно на разнообразни места в града, включително и на интернационалното летище.

Преди да бъде избавен предходната година, Фрийуей се е заразил с " прогресираща болест ", която специалисти по грижа за животните в " Морски свят " са диагностицирали, оповестяват от парка.

Въпреки интензивното лекуване, с течение на времето заболяването е предизвикала утежняване на здравето му, се показва в направеното изказване. Имайки поради влошеното положение на Фрийуей, от " Морски свят " са решили да го евтаназират хуманно.

Морският лъв беше избавен за първи път през ноември 2021 година, когато беше открит на претрупан път покрай северната част на залива Сан Диего. Тогава избавителен екип го рехабилитира в " Морски свят " и го върна назад в морето.

От парка по този начин и не съумяха да открият за какво животното продължава да се скита толкоз надалеч от океана. Специалистите позволиха, че повода е търсене на храна.

" Фрийуей ще бъде запомнен с приключенския си дух, с който завоюва сърцата на всички поданици на Сан Диего ", се споделя още в изказването на " Морски свят ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР