Тематични срещи с родители проведоха специалистите от Превантивно-информационния център към

...
Тематични срещи с родители проведоха специалистите от Превантивно-информационния център към
Коментари Харесай

Родители и специалисти – в разговор за рисковото поведение сред младежите

Тематични срещи с родители организираха експертите от Превантивно-информационния център към Община Габрово.

За диалог по проблемите, свързани с рисковото държание измежду младежите, бяха поканени родители на възпитаници от ПГТ „ Пенчо Семов ” и от „ ОУ „ Неофит Рилски ”. В двете учебни заведения за трета поредна година се осъществят национални стратегии за предварителна защита използването на психоактивни субстанции измежду подрастващите.

В две следващи вечери експерти и родители дискутираха рисковете и компликациите, през които минават децата, навлизайки в юношеството, провокациите пред родителите, свързани с този характерен за младежите интервал, както и нуждата от сливане на напъните на психолози, педагози и родители, с цел да подкрепят развиването на децата, тяхното израстване и превръщането им в пълноценни и уверени младежи.

Родителите бяха осведомени с резултатите от извършени изследвания измежду деца и младежи в Габрово по отношение на техните настройки по отношение на използването на психоактивни субстанции, както и с рисковете, които крият придобилата все по-широка известност измежду учениците приложимост на електронни устройства за пушене и потреблението на божествен газ за развлечение.

Организаторите благодарят за поддръжката на педагогическите съветници в двете учебни заведения – госпожа Поля Помакова и госпожа Петя Тошкова, както и на присъствалите родители, които въпреки и в камерен състав, участваха интензивно в полемиките. Предвид сериозността на засегнатите проблеми и тематики, Превантивно-информационен център – Габрово ще продължи да търси форми за контакт и привличане на публичното внимание към сходен жанр срещи, които са в интерес на децата и техните фамилии.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР