Тематична информационна среща на тема „Замърсяване на околната среда -

...
Тематична информационна среща на тема „Замърсяване на околната среда -
Коментари Харесай

Деца от Криводол учиха за заплахите от замърсяването на околната среда

Тематична осведомителна среща на тематика „ Замърсяване на околната среда - реките и крайградските зони -заплаха за нашето бъдеще “ се организира в читалищната библиотека на Криводол. В събитието се включиха Мария Петрова - еколог в община Криводол и специалисти от РИОСВ-Враца. Деница Борисова и Полина Божидарова бяха лектори и показаха пред присъстващите презентации за замърсяване на околната среда и водите.
В мероприятието се включиха 50 възпитаници от Криводол и към 20 родители и баби, които са част от план на библиотеката в партньорство с учебното заведение. Учениците от 3 и 4 клас, с класни ръководители Татяна Ангелова и Надя Петкова, показаха драматизация на „ Синя Приказка “, а второкласниците с класен началник Калинка Митова се изявиха с представянето на "Зелена приказка " - поеми от Леда Милева.
Събитието бе придружено от авансово готова анкета по тематиката, в която бяха обхванати 100 поданици на град Криводол. Анализ на извършено анкетно изследване за настройките на жителите на града за запазване на околната среда Надя Петкова - обучител и началник на еко клуб "Зелени патрули ".
Преди броени дни, на 5 юни бе Деня на екологията и по този мотив децата засадиха в детският парк за отдих две "Албиция " и по традиция в края на осведомителната намира се почерпиха с благоуханен липов чай.
Информационната среща е част от план „ Чиста околна среда за ярко бъдеще “, който се осъществя с финансовата поддръжка на fондация „ Глобални библиотеки – България “ Конкурс за планове 2018 „ Библиотеката – деен участник в публичния живот “.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР