Темата за зониране на водопроводната мрежа е особено актуална в

...
Темата за зониране на водопроводната мрежа е особено актуална в
Коментари Харесай

БАВ: Зониране на водопроводната мрежа и управление на налягането


Темата за зониране на водопроводната мрежа е изключително настояща в подтекста на условията на Комисията за енергийно и водно контролиране към ВиК операторите за качеството на ВиК услугите. През идващите години в тази област у нас ще се акумулират познания и опит. Съгласно новата Наредбата за контролиране на качеството на ВиК услугите, и напътствията на КЕВР за нейното използване за регулаторния интервал 2017 – 2021 година, са заложени съответни планирани самостоятелни цели за ВиК операторите, в това число условие за стратегия за зониране на водопроводната мрежа.

Именно по тази тематика Българска асоциация по водите (БАВ) провежда Национален семинар „ Зониране на водопроводната мрежа и ръководство на налягането “. Събитието се организира на 27 септември 2017 година в Старосел, област Пловдив. Форумът откри Иванка Виденова, шеф на дирекция „ Водоснабдяване и канализация “ в Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ). Той бе подсилен от Ивайло Касчиев, основен шеф на основна дирекция „ ВиК услуги “ в Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Иван Иванов, ръководител на БАВ благодари на участниците за огромния интерес. „ Вълнувам се, че залата е цялостна. Една от главните задания на Българска асоциация по водите е да провежда сходни конгреси, на които членове на БАВ да дискутират по значими за водния бранш въпроси, да обменят информация и хрумвания, и да споделят сполучливи реализации. Безспорно тематиката за загубите на вода във водоснабдителните системи е една от основните в бранша “.

Основен сътрудник на семинара бе Schneider Electric. Миха Улчар от Petrol d.d., Любляна, показа взаимната активност на Petrol d.d. и световния експерт в региона на енергийния мениджмънт и автоматизацията Schneider Electric. Именно Schneider Electric създава технологии и решения за ръководство на силата и процесите по безвреден, благонадежден, ефикасен и резистентен метод. Групата влага в R&D, с цел да развива нововъведенията, с корав ангажимент за резистентност.

Партньори на семинара бяха профилираните компании „ КМТ Сервиз “ ЕООД, „ Аквастарт “ ООД с нововъведения на Lowara, a Xylem Brand и „ Кюбико “ ЕООД.
На форума своя професионален опит споделиха ВиК сдруженията „ Софийска вода “ АД и „ Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград. Модератори бяха Иван Иванов, ръководител на Българска асоциация по водите и членовете на УС на БАВ Атанас Паскалев и Ганчо Димитров. Участници в събитието бяха ВиК шефове, основни инженери и специалисти от операторите, представители на бизнеса и на научните среди, и други

На идващия ден, 28 септември, БАВ организира още Дискусионен конгрес „ Загуби на вода – действително положение и вероятности “, в Конгресния център на Международния механически панаир в Пловдив. Участие в двете събития, проведени от Българска асоциация по водите, взеха повече от 130 заинтригувани лица от водния бранш.

Българска асоциация по водите бе сътрудник на Пловдивския панаир през актуалната година като поддържа особено Международната галерия за технологии и ръководство на водите АКВАТЕХ, която беше показана от 25 до 30 септември. БАВ взе присъединяване в Панаира с щанд, който показа Асоциацията и нейни членове.

Презентации от форума можете да намерите в уеб страницата на БАВ: http://bwa-bg.com/natsionalen-seminar/
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР