Темата за военната мобилност е актуална за НАТО още от

...
Темата за военната мобилност е актуална за НАТО още от
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Хутите няма да спрат, докато продължават действията на Израел в Газа

" Темата за военната подвижност е настояща за НАТО още от 2014 година след анексирането на Крим от Руската федерация и изключително значение придобива след експанзията на Русия в Украйна през 2022 г. Целта на плана е да сътвори благоприятни условия за бърза реакция на страните при нужда. Има проект за деяние, който е ситуиран в разнообразни направления - основаване на благоприятни условия за бързо прrдвижване на военни товари през границите, облекчение на процедурите за прекосяване, основаване на условия за бързо развръщане на съюзните сили на територията на една или повече страни членки при нужда ", коментира бившият министър на защитата Ангел Найденов в студиото на  " Денят ON AIR ".
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1417
На въпрос има ли късмет моряците от отвлечения транспортен съд Galaxy Leader да бъдат освободени, той отговори, че се надява на удобно развиване на събитията и на договарянията, само че добави, че не би могъл да си показа по какъв начин капитанът и старши помощникът биха напуснали кораба без екипажа.

" Преди часове излезе информация за това, че е ударен с ракета гръцки товарен транспортен съд. Ден преди този момент бе ударен американски транспортен съд за насипни товари. Имаше офанзиви с ракети против военни кораби. Ударите на Съединени американски щати и Англия бяха предстоящо развиване на събитията след ескалацията на напрежението. Най-мащабната офанзива беше на 9 януари, когато бяха прихванати 21 дрона и ракети, изстреляни от Йемен. Ударът на военноморската коалиция беше на 11 и 12 януари ", уточни Найденов в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му с близо 70% е намалял товаропотокът на контейнерите, които минават през Червено море и добави, че оценките на корабоплавателните компании са, че превозите биха се оскъпили от Северна Европа до Азия и назад с до към 1 млн. $ на транспортен съд. 

" Хутите преглеждат ударите като акт на взаимност с палестинците в Газа, като метод на напън върху Израел да спре военните дейности. Действията, от страна на Съединени американски щати и Англия, се преглеждат като опция да се подсигурява свободата на корабоплаването, като средство за напън върху хутите. Това бележи ескалация на напрежението, съдържа благоприятни условия за разширение на спора. Нямаме съображение да чакаме прекъсване на дейностите на хутите, до момента в който не престават дейностите на Израел в Газа ", разяснява някогашният министър на защитата.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР