Темата за въвеждането на данък Уикенд“ беше започната още в

...
Темата за въвеждането на данък Уикенд“ беше започната още в
Коментари Харесай

От бюджетната комисия: Намаляме данък „Уикенд“

Темата за въвеждането на налог „ Уикенд “ беше стартирана още в средата на 2015 година

Т.нар. налог „ Уикенд “ ще бъде понижен още тази година. Това удостовери за „ Хоризонт “ ръководителят на бюджетната комисия в Народното събрание Любомир Каримански. Още при първото четене на измененията в Закона за корпоративното подоходно облагане, депутатите одобриха редукцията.

„ Данък „ Уикенд “ е допустимо да бъде 5 или даже още по-малък %, само че по този начин, че той  ефективно да облекчава и бизнеса, и физическите лица “, разяснява Любомир Каримански.

На въпрос допустимо ли е това да стане сред двете четения на бюджета той отговори:

„ Възможно е да се внесе, защото преди края на бюджета би трябвало да гледаме второто гласоподаване на ЗКПО (Закон за корпоративното подоходно облагане), на измененията по ЗКПО, които аз съм внесъл дружно с други народни представители “.

 Първоначалният вид на финансовото министерство предвиждаше да се заплаща ставка за всички фирмени активи над 700 лв., които се употребяват и за персонални потребности.

След остра реакция от страна на бизнеса текстът, който влезе в Народното събрание, се отнасяше единствено за парцели над 5000 лв. и за леки коли. За джипове и яхти, купени от компании, само че употребени за персонални потребности, се предвиждаше да заплащат до 30% от Данък добавена стойност.

Тези ремонти не минаха в Народното събрание и остана досегашният ред компаниите да заявяват персонално прилагане за бизнес активи и да заплащат Данък добавена стойност за тях. Окончателно данъкът беше въведен през 2016 година. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР